El PS acusa Govern de “riure’s de la gent” amb la taxa sobre els pisos buits

Des de la formació es considera que els catorze habitatges inscrits al registre és un balanç “ridícul i pèssim” i exigeixen l’executiu que “demostri” la voluntat real de gravar aquests immobles

Pere Baro i Pere López, durant la roda de premsa.
Pere Baro i Pere López, durant la roda de premsa. G. P.

El Partit Socialdemòcrata ha acusat Govern de “riure’s de la ciutadania” després de comprovar el “pèssim i ridícul” balanç de les inscripcions al registre de pisos buits. Tant el president de la formació i del grup parlamentari, Pere López, com el secretari d’organització, Pere Baró, han lamentat que aquest sigui el resultat “després de quatre anys d’anuncis i declaracions a premsa”. Per això, han exigit a l’executiu que “demostri” que realment vol controlar aquests habitatges sense ús.

Baró ha volgut deixar clar que des del PS s’està a favor “de qualsevol acció que pugui ajudar a resoldre la problemàtica” i ha donat a entendre que la taxa no és pas una mala idea. Ara bé, el gran inconvenient, al seu entendre, ha estat “la voluntarietat” a l’hora d’inscriure’s al registre, una fórmula que “no entenem”. I això ha provocat que hagi acabat sent “una mesura de cara a la galeria i que no és eficaç”.

Per la seva banda, López ha recordat que la taxa es va anunciar “el març del 2018” i que llavors “es va dir que era la gran mesura que havien de permetre que els pisos buits sortissin al mercat”. Després de “quatre anys d’anuncis, declaracions i notícies a premsa”, la realitat és ben diferent, ha lamentat. “14 habitatges inscrits. Això no és fer les coses malament; és riure’s de la gent”, ha etzibat.

El líder socialdemòcrata ha exigit a Govern que, ara, “demostri que hi ha ganes d’identificar aquests pisos buits”. Per això, ha llançat a l’aire la pregunta: “què pensa fer el ministre de Finances amb aquesta qüestió?”. Si no es fa res que sigui eficaç, ha remarcat, “quedarà clar que durant quatre anys han fet discursos al vent”. I a la vegada ha alertat que “la problemàtica dels pisos buits és una de les que més afecta la població; mentre continuïn havent-n’hi tants, la ciutadania i els temporers no en troben”.

Per la seva banda, Baró ha contraatacat Jover, que dimecres passat va ser molt crític amb les esmenes al pressupost fetes en aquesta matèria. “Un portaveu que titlli de populista les propostes que fa l’oposició és una prova de la consideració que té vers un sistema democràtic”, ha apuntat, tot lamentant que “en lloc d’escoltar l’oposició i fer un front comú per solucionar un problema que preocupa molt la població, critica les propostes, no les escolta i les titlla de populista. Això qui ho paga és la ciutadania”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending