Protocol per permetre als residents en centres sociosanitaris sortir per Nadal per estar en família

Salut i Afers Socials estan treballant per acabar de definir les mesures, que en cap cas establiran l’autorització per pernoctar fora de les residències i que serà més flexible per aquells padrins que tinguin anticossos de defensa de la Covid

L'edifici del centre sociosanitari del Cedre.
L'edifici del centre sociosanitari del Cedre. Cristian Cortés

Els ministeris d’Afers Socials i de Salut estan ultimant un protocol que ha d’establir quan, com i de quina manera poden sortir durant unes hores els residents en centres sociosanitaris durant les properes festes de Nadal per poder estar en família. Un dia clar seria, justament, el mateix 25 de desembre. El que està clar, segons que ha dit el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, que difícilment es podran autoritzar pernoctacions.

El més probable, ha donat a entendre el responsable ministerial, és que es permetrà fer algun àpat a casa de les famílies o un passeig. “No creiem que es pugui fer cap pernoctació”, ha dit Martínez Benazet. L’estat de salut de cada padrí, de cada intern, també comptarà en la valoració personal de les mesures individualitzades que es puguin arribar a adoptar. En aquest sentit, segons que ha sabut l’Altaveu, és probable que aquells residents que hagin generat anticossos de defensa a la Covid puguin disposar d’una major flexibilitat.

Comentaris

Trending