Les prestacions socials per discapacitat beneficien vuit persones

Per sexe, les dones representen el 75%, la meitat són casats i, quant als anys de residència, la meitat sempre ha viscut al país

Seu del ministeri d'Afers Socials.
Seu del ministeri d'Afers Socials. ALTAVEU

El nombre de sol·licituds de prestacions socials adreçades a les persones amb discapacitat (pensions de solidaritat) presentades el segon trimestre del 2023 ha estat de 10, de les quals vuit han estat resoltes favorablement, una s’ha desestimat i una es troba pendent de resolució segons les dades publicades aquest dilluns pel departament d'Estadística de Govern.

Per sexe, les dones representen el 75% de les persones beneficiades d’aquestes prestacions. Per trams d’edat, el 62,5% de les prestacions s’han destinat a persones d’entre 51 i 65 anys. Els beneficiaris són andorrans (4), espanyols (2) i portuguesos (2).

La meitat són casats i, quant als anys de residència, la meitat sempre ha residit al Principat. Segons en el percentatge de discapacitat dels beneficiaris, més de la meitat tenen entre un 60% i un 69% de discapacitat. 

La pensió́ de solidaritat per a persones amb discapacitat s’adreça̧ a les persones que per una discapacitat greu no puguin treballar o es trobin amb greus problemes per trobar o mantenir un lloc de treball com a conseqüència d’aquesta discapacitat i no disposin de prou recursos per viure.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending