Pere López vol que el Govern digui al Consell quan preveu apujar els salaris i els lloguers

El president del grup socialdemòcrata ha presentat una pregunta oral sobre la qüestió, mentre que el seu company Jordi Font demana, en aquest cas per escrit, pels reglaments pendents derivats de les lleis aprovades els darrers anys

Jordi Font conversant amb Pere López a l'hemicicle parlamentari.
Jordi Font conversant amb Pere López a l'hemicicle parlamentari. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Partit Socialdemòcrata vol que Govern es mulli sobre l’increment salarial que preveu fixar de cara a l’any vinent. I, sobretot, si aquest serà superior al que es permeti aplicar als lloguers. És l’objectiu de la pregunta formulada pel president del grup parlamentari, Pere López, que haurà de ser resposta el pròxim dia 10, en sessió de control. Paral·lelament, Jordi Font ha tramitat qüestions escrites sobre els reglaments pendents d’aprovar.

Per un costat, Lopez ha tramitat una pregunta per ser resposta al ple del Consell. En aquest sentit, el parlamentari recorda “l’actual situació produïda tant per la conjuntura com per les conseqüències de les polítiques dutes a terme en els darrers anys i donades les creixents dificultats de les famílies i autònoms del nostre país i la pèrdua global de poder adquisitiu que s’està produint amb l’increment dels preus dels preus del lloguer de l’habitatge com a principal motiu de preocupació de la ciutadania”.

I, per això, demana “quina previsió d’increments salarials preveu el Govern per al proper any per tal de garantir una recuperació del poder adquisitiu” així com també “en quina mesura aquest increment serà superior al que s’estableixi per a la revisió dels preus dels lloguers”. La resposta l’haurà de donar Govern el dia 10, quan es preveu la sessió de control.

L’altra qüestió presentada des del PS, per Jordi Font, serà, al contrari, de resposta escrita. Insistint en un tema que ha posat sobre la taula els darrers temps, el conseller general ha presentat dues preguntes. La primera, “quins són els reglaments i les normatives que el Govern ha d’implantar de totes les lleis que han estat aprovades en les dues darreres legislatures i que encara resten pendents d’aprovar”. La segona, vol saber “quin és el calendari previst per a la tramitació, aprovació i publicació de tots aquests reglaments i normes”.

Comentaris (1)

Trending