El patrimoni del fons de reserva assoleix “màxims històrics” i guanya 35 milions d’euros al març

L’entitat arriba als 1.725 milions gràcies al bon comportament tant de la renda fixa com variable i una rendibilitat de l’1,61%

Comentaris

El rètol de la CASS a la seu de la parapública.
El rètol de la CASS a la seu de la parapública. Toni Solanelles

El fons de reserva de jubilació de la CASS ha tancat un molt bon mes de març guanyant 35,06 milions d’euros, segons les dades fetes públiques. De fet, a 31 de març la xifra era de 1.725,09 milions d’euros, mentre a 29 de febrer, la guardiola de les pensions era de 1.690,03 milions. Això és degut, pel bon comportament tant de la renda fixa com de la renda variable i això suposa que “el patrimoni del FRJ estigui en màxims històrics”.

El 2024 està somrient, de moment, al fons de reserva de jubilació. El mes de març ha estat extremadament profitós amb 35 milions d’euros de guanys respecte al mes anterior registrant. Els excedents de la branca de jubilació i el bon comportament de la rendibilitat de les inversions han permès assolir aquests bons resultats. En aquest sentit, es remarca que “el posicionament de la cartera ha afavorit que el patrimoni del FRJ estigui en màxims històrics”.

En el resum mensual publicat aquest divendres, s’observa que la rendibilitat de la cartera ha estat de l’1,61% i acumula un 2,84% en què portem d’any. Es posa en relleu que “tant la renda fixa com la variable s’han revaloritzat durant el mes de març. Els principals índexs de renda variable segueixen en tendència alcista i assoleixen nous màxims històrics al març”.  Afegeixen que “l’evolució de la renda fixa continua marcada per les expectatives d’evolució de la política monetària per part dels bancs centrals i que, actualment, esperen les primeres baixades de tipus d’interès a l’estiu”.

Des del fons es destaca que la rendibilitat acumulada a llarg termini supera la inflació d’Andorra. De fet, la dels darrers 12 mesos se situa en el 9,44% i la dels darrers deu anys en el 27,11%.

Comentaris (8)

Trending