Montserrat Alsina pilotarà la preparació del Cedre per si hi ha un nou brot de Covid-19

El SAAS ha escollit l’infermera especialitzada en gent gran i fins ara a càrrec de la implantació del Model Centrat en la Persona per liderar els canvis que han de permetre el centre ser un centre mixt, amb atenció residencial i també hospitalària

El centre sociosanitari El Cedre.
El centre sociosanitari El Cedre. Altaveu

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària vol que el Cedre esdevingui un centre mixt que, al mateix temps que ofereix als usuaris una atenció residencial també pugui estar preparat per fer tasques sanitàries en cas d’un nou brot de coronavirus. La parapública ha encarregat el lideratge d’aquesta transformació a Montserrat Alsina, que al gener havia estat contractada per implantar el model d’atenció centrada a la persona. Ara, assumirà les funcions de Responsable Assistencial.

La situació viscuda al Cedre durant els dies més crítics de l’emergència sanitària provocada pel coronavirus, amb un nombre important de padrins residents infectats i diverses víctimes mortals entre ells, ha conscienciat el SAAS de la necessitat d’una evolució en el model del centre. Es vol que es transformi en un espai mixt “on pugui coexistir l’atenció residencial i l’atenció sociosanitària en previsió d’un nou brot per Covid-19. El lideratge d’aquest projecte de transformació l’assumirà Alsina, infermera especialista en l’atenció de gent gran i antiga directora de la residència geriàtrica Laia, a Mataró.

Cal recordar que, prèviament a la crisi del coronavirus, la parapública sanitària havia impulsat la implementació del Model d’Atenció Centrat en la Persona (ACP). Alsina havia estat contractada per encarregar-se d’aquest procés que va quedar interromput amb l’arribada de la pandèmia. Un cop superada la fase crítica, el SAAS considera que l’assessora és la persona adequada per afrontar la implantació d’un canvi profund en el Cedre per preparar-se de cara a la possibilitat d’un nou rebrot de la malaltia en el futur.

Mercè Escrig dóna explicacions a diversos dirigents del SAAS i el ministeri de Salut en una visita al Cedre.

Relacionat

El SAAS admet que negocia la sortida ‘pagada’ de l’excoordinadora del Cedre

En favor de l’elecció d’Alsina hi juga, segons s’ha indicat des del SAAS, el fet de ser “una professional implicada” en el projecte de l’ACP. També es valora de forma positiva la seva “dilatada experiència i especialització en la gestió de l’atenció a la gent gran”. 

Alsina ja fa unes quantes setmanes que és al capdavant del Cedre, després que qui el SAAS va posar al capdavant del centre en plena pandèmia, Anna Xandri, hagi retornat a l’hospital. En principi hauria tornat a assumir les funcions que tenia abans d’aterrar provisionalment al Cedre, lligades amb l’atenció primària. No es descarta, però, que opti a la plaça de direcció d’infermeria que s’hauria de posar a concurs.

Una altra persona lligada al Cedre, l’exdirectora Ana Flujas, que va ser la predecessora de la controvertida Mercè Escrig, també fa un parell de mesos que ha retornat a la feina després d’una llarga baixa. Flujas, però, tampoc ha tornat al centre sociosanitari. La seva nova tasca està vinculada amb la infermeria a l’àrea de medicina interna.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending