Més malestar a la fundació tutelar i més pressió perquè el Govern actuï d’una vegada

Persones que han estat a l’entorn de l’entitat haurien mantingut contactes amb el bisbat d’Urgell conscients del poder que té en l’ens privat amb l’objectiu que es posi fi “als despropòsits que afecten usuaris i treballadors”

El logotip de la Fundació Privada Tutelar.
El logotip de la Fundació Privada Tutelar. ARXIU

Com més va, pitjor estan les coses a la Fundació Privada Tutelar. El malestar entre treballadors i usuaris de l’entitat va en augment per l’aparent immobilisme dels òrgans rectors de la fundació. D’aquí que l’entorn de la fundació estigui incrementant la pressió perquè el Govern actuï d’una vegada o, en cas contrari, “la fundació va de cap al fracàs”. Fins i tot persones que han format part de l’organització haurien mantingut contactes amb responsables del bisbat d’Urgell.

S'és molt conscient del poder que té la diòcesi en la fundació. D'aquí que s'hauria demanat la seva intercessió perquè posi remei en una situació que consideren insostenible. Diverses fonts han confirmat que, més enllà del relleu en la presidència que ja està acordat -encara que no s’ha formalitzat i Josep Rodríguez les darreres setmanes està dedicant més hores que mai a la fundació-, s’està cercant una persona que pugui assumir la direcció gerència de l’organització. El procés s’està duent a terme amb la màxima discreció perquè, per ara, i tot i la pèrdua dels màxims responsables del patronat -amb els ministres de Justícia i Interior, i d’Afers Socials al capdavant- es manté al capdavant Carme Padreny.

Usuaris, treballadors i fins i tot persones que han anat renunciant als seus llocs de feina els darrers temps pel malestar evident a la fundació reclamen que es faci una investigació a fons del que ha succeït a l’entitat els darrers temps

Si es troba un recanvi, es mirarà de fer evitant al màxim que hi hagi soroll. De fet, el ressò que pot tenir l’adopció de qualsevol decisió, segons les fonts, és, en part, la responsable de l’immobilisme. Després del cas d’apropiació indeguda de diners de la fundació per part de qui al seu dia va ser secretari del patronat i, després, l’acomiadament fulminant de la directora, ara es vol evitar un nou impacte social, mediàtic, més encara després que s’anunciés que l’administració havia hagut de ‘rescatar’ la fundació amb una forta injecció econòmica i que el procés electoral estigui cada vegada més a prop.

Però la situació, asseguren diverses fonts, cada vegada és més insostenible, el clima entre els treballadors està molt enrarit, i això, per molta professionalitat que hi posin, han assegurat les fonts, acaba tenint repercussió en l’atenció als tutelats. Les queixes dels usuaris també haurien crescut de manera molt notable, amb queixes davant la Batllia que gestiona les tuteles. En l’organisme judicial també hi hauria malestar amb la fundació per la deixadesa que desprendria la institució.

L'estand de la Fundació Privada Tutelar a la Fira d'Andorra la Vella, amb la directora Carme Padreny (dreta) i Héctor Quintana.

Relacionat

La fundació tutelar torna a caminar entre arenes movedisses

Les fonts consultades han exigit una actuació decidida que permeti tallar l’actual situació de decadència total, amb personal cremat i usuaris farts, i una gerència que tot es refugia en un despatx dins del qual no se sap què hi passa. De fet, usuaris, treballadors i fins i tot persones que han anat renunciant als seus llocs de feina els darrers temps pel malestar evident a la fundació reclamen que es faci una investigació a fons del que ha succeït a l’entitat els darrers temps i així aclarir si s’han comès presumptes, sempre presumptes, irregularitats.

Comentaris (17)

Trending