Govern no descarta un segon edifici de pisos a preu assequible a la Borda Nova

L’executiu ha licitat la segona fase del projecte -la construcció de l’immoble, amb 44 pisos i 228 places d’aparcament-, que hauria d’estar completat el segon semestre del 2025

Els arquitectes Jacint Gil i Pau Iglesias, amb Filloy al costat dels renders amb el projecte.
Els arquitectes Jacint Gil i Pau Iglesias, amb Filloy al costat dels renders amb el projecte. G. P.

Govern ha impulsat la segona fase del futur edifici d’habitatge públic a preu assequible a la Borda Nova. Concretament, s’ha aprovat el concurs públic per contractar l’empresa que es faci càrrec de la construcció en si de l’immoble al terreny on, ja des de fa setmanes, es fan els treballs d’excavació i consolidació. En total, seran 44 pisos, als quals s’han de sumar 228 places d’aparcament, que haurien d’estar enllestit a mitjans de l’any 2025. Des de l’executiu, no es descarta la possibilitat d’un segon bloc a l’espai restant de la parcel·la, cedida pel comú d’Andorra la Vella.

Així ho ha apuntat el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, que ha recordat que l’edifici ara en curs no ocuparà tots els metres quadrats del terreny, situat entre els carrers Terra Vella i el vial de la Borda Nova. Per tant, hi ha opció de fer-ne un segon. De fet, “el primer ja preveu una possible connexió”. Ho fa a través de la plaça pública que també inclou el projecte, que donarà servei als veïns de la zona, igual que bona part de les places d’aparcament previstes (170), que el comú destinarà a lloguer pels residents del barri.

Borda Nova 2

Per tant, Filloy ha apuntat que la possibilitat existeix, tot advertint, novament, que “el pressupost no ho pot tot”. Per tant, una de les claus seria la disponibilitat de diners. En aquest sentit, el ministre ha indicat que “un fet que podria justificar el segon edifici seria no tenir èxit en la convocatòria que hem tirat endavant per llogar o comprar pisos”. Per ara, aquesta sembla que funciona. Pocs dies abans del final del termini del concurs, “sabem que hem rebut propostes; després caldrà tot el treball marcat al plec de bases per analitzar-les”.

Reproducció de com serà el futur edifici.

Relacionat

El futur edifici de pisos a preu assequible inclou una plaça pública per a la zona de Terravella

Govern ara ha impulsat el concurs públic per a la segona fase del projecte. Actualment, s’està duent a terme la primera: l’excavació i consolidació del terreny sobre el qual s’ha de fer l’edifici. Entre gener i febrer, s’haurà de decidir quina empresa es fa càrrec de la construcció de l’immoble, valorada en uns 14 milions d’euros. Aquesta, s’allargaria uns 28 mesos. Per tant, si res es torça, els habitatges de la Borda Nova haurien de ser una realitat durant el segon semestre de l’any 2025.

Filloy ha volgut posar en relleu que el projecte és “a llarg termini” però també “una primera pedra en la nostra política de governança per a l’habitatge”. De fet, ha apuntat que la fórmula de cessió de terrenys els agrada, però ha lamentat que, de moment, només Andorra la Vella, malgrat que “hem anat insistint davant altres comuns”, ha fet el pas.

Borda Nova 1

Sobre el futur edifici, ha apuntat que “volem que estigui molt integrat a l’entorn” i que tindrà serveis, com ara la plaça, que doni “serveis a tota la gent del barri”. S’aposta per aprofitar les terrasses, planes, per horts urbans i zones verdes. Així, es vol recuperar “l’antic color de la vall”, segons ha apuntat el ministre de Territori i Habitatge.

En total, el futur bloc disposarà de 44 pisos. D’ells, 15 de 55 metres quadrats i un dormitori; 23 de 70 i dos habitacions; i 6 de 85 amb tres estances. Les plantes per sota del nivell del carrer Terra Vella seran per a aparcament, amb 228 places, de les quals 55 específicament per als inquilins que es beneficiïn dels immobles. A uns preus, però, encara per definir. “Ara hem de fer el reglament d’accés a aquesta tipologia d’habitatge”, ha comentat Filloy.

Etiquetes

Comentaris (20)

Trending