Govern i la Fundació Anna Didi amplien la seva col·laboració

Renoven el conveni signat el 2021 que permetrà la contractació de cinc joves en situació de risc durant un període de sis mesos

Comentaris

Acte de signatura del conveni inicial, el 2021.
Acte de signatura del conveni inicial, el 2021. SFGA/ C.ESTEVE

El ministeri d’Afers Socials ha renovat el conveni amb la Fundació Privada Anna Didi. L’acord estableix que l’entitat fa una donació destinada a finançar part del Programa d’inclusió sociolaboral per a adolescents i joves en situació de risc. Aquest té per objectiu facilitar un primer accés al mercat  de treball a aquestes persones, que han acabat l’educació secundària obligatòria però ja no segueixen estudis i tenen dificultats per trobar o mantenir una feina.

El conveni es va signar el 2021 i, ara, s’ha tancat una renovació que inclou algunes novetats. Cal recordar que el programa ha de servir per proporcionar als joves les competències bàsiques i necessàries perquè puguin entrar al mercat laboral amb unes mínimes garanties d’estabilitat i, si escau, romandre-hi. Així, es combinen accions de tutoria i seguiment individualitzat i especialitzat, de formació i d’adquisició d’experiència professional en entitats públiques i privades.

El Govern es fa càrrec íntegrament de l’import del salari i d’afiliar els usuaris del programa com a cotitzadors a la branca general i a la branca de jubilació de la CASS. Sol ésser un contracte de 4 hores al dia, amb una durada de sis mesos, tot i que pot ser renovable una vegada pel mateix període, prèvia acceptació de totes les parts.

La renovació del conveni de col·laboració representa la contractació, a través d’aquest Programa, de cinc adolescents o joves per un període de sis mesos. El 2021 la iniciativa va ocupar un total de 22 adolescents i joves, 12 dels quals van treballar a l’administració pública, 9 a empreses privades i 1 a una ONG. Enguany, un total de 18 joves hi han participat

La renovació d’aquest conveni de col·laboració entre la Fundació Privada Anna Didi i Govern també permetrà com a novetat, el pagament del curs per obtenir el carnet de conduir als adolescents i joves tutelats per l’Estat. L’entitat, a més, ha ampliat la seva col·laboració amb l’executiu i el comú de Sant Julià per realitzar tallers formatius durant l’estiu als joves del Servei d’Adolescents en Risc.

Etiquetes

Comentaris

Trending