El Govern confia que la reducció d’aturats es mantingui tot i l’arribada de la temporada baixa

El nombre d’inscrits a Ocupació és de 914, lluny ja del rècord històric de més de 1.700 de finals de maig i l’executiu aprova ara un programa que atorgarà 350 euros mensuals per cada contractat nou al sector privat

Les dependències del Servei d'Ocupació.
Les dependències del Servei d'Ocupació. ARXIU

El Govern ha aprovat el segon dels programes de foment de l’ocupació per fer front a les conseqüències econòmiques, i principalment laborals, de la crisi del coronavirus. Es tracta del pla que ha de servir per impulsar la contractació d’aturats al sector privat i que preveu ajudes de 350 euros mensuals per a les empreses que agafin persones sense feina. Actualment, n’hi ha 914 inscrites a Ocupació i des del Govern es confia que la dada segueixi disminuint les properes setmanes, tot i l’arribada d’un dels períodes anuals amb menys afluència turística.

El programa se suma a l’aprovat ara fa unes setmanes dins del sector públic. Aquest, fins ara, ha permès donar feina a 130 persones. La voluntat és anar encara més enllà donant ajudes econòmiques als privats que contractin persones a l’atur, sigui per un període de sis mesos o de forma indefinida. El pla preveu una ajuda de 350 euros mensuals per a cada treballador agafat.

D’aquesta forma, es vol contribuir a reduir la important xifra d’aturats que ha deixat la Covid-19. Aquesta va arribar a superar les 1.750 persones a finals de maig, dada que s’ha anat reduint amb la recuperació de la nova normalitat i la temporada d’estiu. Aquest dimecres, segons ha revelat el ministre portaveu, Èric Jover, se situava en 914 persones. La pregunta és si aquesta disminució continuarà les properes setmanes, ja que arriba un dels períodes més fluixos a nivell turístic: la tardor.

Edifici administratiu de Govern, a Prat de la Creu.

Relacionat

Govern atorgarà fins a 4.200 euros a les empreses que contractin ciutadans del servei d’ocupació

“Esperem que, tot i la fluctuació de l’economia andorrana, es pugui mantenir aquesta reducció”, ha manifestat Jover. De fet, és un dels objectius d’un programa que s’ha flexibilitzat per intentar que s’hi puguin acollir el major nombre possible d’empreses. Per exemple, s’elimina el requisit que la persona contractada hagi estat almenys vint dies inscrit al Servei d’Ocupació.

El text manté la possibilitat que la jornada legal ordinària pugui ser inferior a quaranta hores de treball setmanal en el cas de les persones amb discapacitat o que es troben en una situació vulnerable i estan adherides a l’itinerari d’orientació especialitzat del Servei d’Ocupació i s’amplia aquesta possibilitat a les persones entre 16 i 25 anys. La subvenció seria per un període inicial de sis mesos, que es podria prorrogar mig any més si el contracta acaba sent indefinit. En aquest darrer cas, l’ajuda per cada nou empleat seria de 4.200 euros.

El programa prioritza les persones en recerca de feina que formin part de col·lectius en situació de més vulnerabilitat, i en concret, a les persones majors de 45 anys, joves d’entre 16 i 25 o aturats de llarga durada. El pla se suma al de foment de la contractació al sector públic que, fins ara, ha donat feina a 101 persones a l’administració general i 12 a entitats d'iniciativa social.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending