Govern atorgarà fins a 4.200 euros a les empreses que contractin ciutadans del servei d’ocupació

La iniciativa per al sector privat donarà atenció especial als col·lectius més vulnerables, com ara joves de 16 a 25 anys, persones d’edat avançada i discapacitats

Edifici administratiu de Govern, a Prat de la Creu.
Edifici administratiu de Govern, a Prat de la Creu. ARXIU

El consell econòmic i social ha mantingut una reunió aquest dijous amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per valorar el programa d’ocupació del sector públic -amb una inversió d’uns 285.000 euros-, la situació econòmica del Principat arran el confinament i per definir el segon programa d’ocupació, el del sector privat. Dins del paquet de mesures, Govern incorporarà ajudes de fins a 4.200 euros per a les empreses que contractin residents inscrits al servei d’ocupació.

La iniciativa pel sector privat es va preveure cap a la tardor i l’hivern, ja que són mesos on la conjuntura econòmica del Principat, a causa de la seva estacionalitat, pot registrar una davallada d’ingressos a les empreses. De fet, tenint en compte la situació sanitària, s’han fusionat ambdós programes, establint un pressupost total de prop d’un milió d’euros que podria ampliar-se si és necessari. La iniciativa més important és la creació d’una subvenció lineal per a les empreses de 350 euros mensuals, pensada pels sis primers mesos i prorrogable per sis més si el contracte esdevé indefinit. A més a més, l’empresari no tindrà cap límit a l’hora de contractar i Govern farà el seguiment pertinent per garantir que les condicions es compleixen.

L’objectiu és passar el programa la segona setmana de setembre per sessió de Govern i les empreses puguin acollir-se el més ràpid possible. 

“S’han fet més propostes i ara toca valorar si es poden assumir. L’objectiu és passar el programa la segona setmana de setembre per sessió de Govern i les empreses puguin acollir-se el més ràpid possible. Aquesta iniciativa també tindrà especial atenció als col·lectius més vulnerables, com ara els joves de 16 a 25 anys, les persones grans i els discapacitats, per assegurar la seva reincorporació al mercat laboral”, ha declarat Gallardo.

El ministre també ha volgut destacar la valoració positiva del sector empresarial i els sindicats de la reducció d’inscrits al servei d’ocupació, el qual ha passat de prop de 1.800 persones a 917, registrant una davallada de gairebé el 50% respecte a la xifra màxima. “Ara, tots estarem a l’espectativa del comportament que tingui l’economia de cara a la campanya d’hivern”.

Pel que fa a les inspeccions que s’estan duent a terme a algunes empreses, de moment, no s’ha constatat cap infracció.

Respecte a la possibilitat d’allargar els ERTO durant el primer trimestre del 2021, el ministre ha explicat que a hores d’ara no es contempla. “La data de finalització d’aquestes ajudes és el 31 de desembre i la vam fixar amb un horitzó per davant de sis mesos, un període de temps més llarg que el d’altres països”, ha defensat. No obstant això, i si la situació empitjora dràsticament, fet que des de Govern asseguren que treballaran per evitar, es podria replantejar un allargament. A més a més, si hi ha empreses que vulguin acollir-se una altra vegada als ERTO perquè registren una davallada del 50% dels ingressos respecte a l’any passat, podran ferho. Pel que fa a les inspeccions que s’estan duent a terme a algunes empreses, de moment, no s’ha constatat cap infracció.

“Hem d’estar atents a la campanya d’hivern. L’obertura de les estacions d’esquí, els protocols que s’hauran de fixar, el procediment per rebre turistes són punts claus, encara que hem d’acceptar que no serà una temporada tant potent com altres anys, hem de treballar conjuntament per tindre garanties”, ha conclòs Gallardo.

Comentaris

Trending