Govern commemorarà el Dia Mundial contra el tràfic d’Éssets Humans de forma telemàtica

La conferència tindrà lloc el 28 de juliol a través d’una plataforma digital, i anirà a càrrec del sociòleg, politòleg i professor de ciència política de la Universitat de Barcelona, Xavier Torrens

Comentaris

Govern commemorarà el Dia Mundial contra el tràfic d’Éssets Humans
Govern commemorarà el Dia Mundial contra el tràfic d’Éssets Humans

Per commemorar el Dia Mundial contra el tràfic d’Éssers Humans, declarat el 30 de juliol, el ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat ha organitzat una acció formativa, per fomentar la sensibilització ciutadana. A causa de la situació sanitària, la cita tindrà lloc de manera telemàtica, amb la conferència ‘El tràfic de persones: una forma contemporània d’esclavitud’. La xerrada tindrà lloc el dimecres, 28 de juliol, a les 18:30 h i anirà a càrrec del sociòleg, politòleg i professor de ciència política de la Universitat de Barcelona (UB), Xavier Torrens.

Per a formar-ne part d’aquesta conferència, es poden fer les inscripcions a través de l’adreça electrònica igualtat@govern.ad. El conferenciant és Doctor en Ciències Polítiques per la UB i màster en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. És especialista en Gestió de la Diversitat, analista de polítiques públiques, expert en nova gestió pública i investigador i professor visitant a diferents universitats internacionals. També és autor i coeditor de diverses publicacions vinculades amb la ciència política i analista a diferents mitjans de comunicació.

El Principat va ratificar el Conveni de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional el setembre de 2011 i és part del Conveni del Consell d’Europa sobre la lluita contra el tràfic d’éssers humans del maig de 2005. Aquest conveni va entrar en vigor a Andorra l’1 de juliol de 2011, i posteriorment, el Consell General, el maig de 2017, va aprovar la Llei de mesures per lluitar contra aquesta lacra social i protegir-ne les víctimes.

El Servei d’Atenció a Víctimes del Tràfic d’Éssers Humans (SAVTEH) del ministeri es va crear a través de la llei 9/2017 de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne les víctimes, com una prestació de suport gratuïta i garantida que forma part de la cartera de serveis socials i sociosanitaris.

Aquest servei està adscrit a l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri i ofereix una atenció pluridisciplinària a les víctimes i, si escau, als seus fills o filles menors d’edat, relacionada amb la protecció, la informació, l’orientació, l’assessorament i la recuperació. S’inclouen també funcions de tractament en l’àmbit social i funcions de seguiment en l’àmbit psicològic i jurídic, a més dels serveis i els equipaments necessaris per garantir aquesta atenció.

Etiquetes

Comentaris

Trending