Govern atribueix a mancances en les sol·licituds els retards per pagar prestacions del gener

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo afirma que els endarreriments es deuen a supòsits inadequats, falta de documentació justificativa o incompliment de requeriments diversos i van ser motiu de demandes de complement d’informació que van dilatar els terminis

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. SFGA

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo atribueix a mancances en les sol·licituds els retards per pagar prestacions del gener. Respon aixi a una sèrie de preguntes de la consellera socialdemòcrata, Judith Salazar. Afirma que els motius, supòsits inadequats, manca de documentació justificativa o incompliment de requeriments diversos van ser motiu de demandes de complement d’informació per part dels tècnics del departament de Treball que van dilatar els terminis o van comportar resolucions desfavorables.
 

 

D'aquesta manera, segons el ministre els endarreriments registrats no serien en la pràctica totalitat imputables a la gestió efectuada des del departament de Treball, responsable de les sol·licituds fins que es validen. En la resposta s'explica que s’han fet 4.175 pagaments de prestacions a persones assalariades corresponents al mes de gener.

Concretament, el dia 2 de febrer s’havien efectuat 1.304 pagaments i quedaven pendents 873 pagaments favorables corresponents a empreses que encara no havien validat el full de declaració i 21 també favorables però pendents per manca de dades bancàries del beneficiari. El dia 16 de febrer, ja s’havien fet 3.686 pagaments, hi havia 82 pagaments més favorables però amb el full de cotització pendent de validació per part de l’empresa i 53 més també favorables però amb dades bancàries dels assalariats no informades. És a dir, ja s’havien efectuat un 91,52% dels pagaments corresponents al mes de gener i restaven per resoldre 354 pagaments afectats per una o altra incidència.

Gallardo indica que la Llei no va preveure incrementar la prestació percebuda amb cap interès de demora. No obstant això, en el cas que s’hagués produït un retard imputable a la gestió del departament, motivat de ben segur per l’allau de sol·licituds i la gran quantitat de documentació per verificar, cal remarcar, però, que la Llei 16/2020 ja recull explícitament que el silenci administratiu en el cas de les sol·licituds presentades és positiu a partir del desè dia, fet que va oferir i ofereix encara les màximes garanties a les empreses sol·licitants i per extensió a totes i tots els assalariats afectats per una o altra figura de regulació de la jornada laboral.

Etiquetes

Comentaris

Trending