El Govern accelera amb els pisos socials a la Borda Nova

El consell de ministres aprova un avenç de fons de 300.000 que ha de permetre tirar endavant la redacció del projecte a l’espera que el Consell General aprovi la llei de l’Institut de l’Habitatge, ens que impulsarà la construcció

La zona on ha d'anar el futur edifici de pisos socials.
La zona on ha d'anar el futur edifici de pisos socials. C.C.

El Govern vol anar per feina amb la construcció de pisos socials a la zona de la Borda Nova. I, per això, vol avançar passos abans, fins i tot, que estigui creat l’ens que, oficialment, els ha d’impulsar: l’Institut de l’Habitatge. Per això, ha aprovat un avenç de fons que ha de permetre engegar ja la redacció del projecte, a l’espera que el Consell General acabi tancant i aprovant la llei que oficialitzarà el futur ens.

Aquesta setmana es compleix, justament, un any de la signatura del conveni entre el comú d’Andorra la Vella i el Govern pel qual la corporació cedia els terrenys que té a la zona de la Borda Nova per a la construcció de pisos socials. El projecte ha de ser impulsat, un cop estigui constituït, per l’Institut Nacional de l’Habitatge. La llei que ha de crear l’entitat està encara a tràmit parlamentari, però l’executiu, segons ha indicat el portaveu, Eric Jover, “no vol perdre ni un minut” i, per això, vol començar ja a fer feina en aquesta direcció.

-

Relacionat

Govern projecta un edifici de 44 habitatges i un aparcament de mig miler de places a tocar de Jovial

Així, el consell de ministres ha aprovat l’avenç de fons de 300.000 euros que ha de permetre encarregar ja el projecte constructiu dels futurs edificis que, entre altres aspectes, haurà de determinar el nombre exacte de pisos. Tot i això, serà l’Institut, un cop creat, qui acabi gestionant el projecte a través del fons público-privat que també s’impulsarà a la llei. De fet, des del Govern s’ha demanat als grups parlamentaris de la majoria que introdueixin al text una disposició que transformi aquest avenç de fons en el crèdit extraordinari.

La decisió permet agilitzar tot el procés i no haver d’esperar a l’aprovació i entrada en vigor del text. “Volem escurçar terminis sabent que és una problemàtica candent i volem aportar solucions”, ha destacat Jover, tot refermant la voluntat de poder encetar la construcció dels pisos “com més aviat millor”.

Els habitatges de lloguer a preu assequible es faran en els terrenys que, en el seu dia, el comú de la capital va obtenir fruit del desenvolupament urbanístic de la parcel·la a la Borda Nova. Es tracta d’una superfície de 2.822 metres quadrats a cavall entre el carrer Terra Nova, on estan els pisos de Jovial, i el passatge Borda Nova.

Comentaris (5)

Trending