Fins a 60 joves dels Pirineus redacten el primer manifest que recull les seves necessitats comunes

A l’encontre, que ha tingut lloc a Biescas i el Pueyo de Jaca, han acudit representants andorrans que han ajudat a crear aquest document que parla de feminisme, racisme, drets LGTBIQ+ i qüestions socials

Comentaris

Els 60 participants al Foro Transpirenaico de la Juventud
Els 60 participants al Foro Transpirenaico de la Juventud

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Biescas i El Pueyo de Jaca el primer Foro Transpirenaico de la Juventud. A la trobada han acudit fins a 60 nois i noies d’entre 18 i 30 anys, que han compartit les seves reflexions i necessitats, amb l’objectiu de reforçar l’impacte de la joventut en les polítiques públiques dels territoris pirinencs. D’aquí ha sortit el “Manifiesto de la juventud pirenaica”, que recull temes com el feminisme, el racisme, els drets LGTBIQ+ i altres qüestions socials.

Procedents d’Andorra, les dues regions franceses frontereres, Nouvelle-Aquitaine i Occitanie, així com de Catalunya, Aragó, Navarra i Euskadi, els i les joves participants han compartit les seves impressions i constatat que les inquietuds són les mateixes en tots els vessants dels Pirineus. Així, respecte al treball i l’emancipació, declaren que “existeix una elevada dificultat d’accés a l’habitatge, una economia escassament diversificada i nombroses barreres burocràtiques”.

Respecte al feminisme i els drets LGTBIQ+, sol·liciten que les futures polítiques territorials fomentin la creació de nous materials amb perspectiva feminista, espais segurs i associacions, així com una major atenció a l’ús del llenguatge. Per pal·liar problemes relacionats amb la cultura, les llengües i la identitat del territori, proposen fomentar les produccions des d’un punt de vista transpirinenc.

Quant a la sostenibilitat, el Manifiesto de la Juventud Pirenaica proposa la millora de les infraestructures de transport cap a models sostenibles; el foment de la sensibilització ciutadana; la transició energètica cap a la sobirania energètica del territori; el foment de la conservació i la regeneració del patrimoni natural i l'impuls a un model productiu sostenible.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending