Filloy comparteix i intercanvia experiències sobre habitatge amb alts càrrecs d’altres Estats

El ministre s’ha trobat amb representants de San Marino i Suïssa, així com amb la secretària executiva de la Comissió Econòmica per a Europa de les Nacions Unides, Olga Algayerova

Filloy i Olga Algayerova.
Filloy i Olga Algayerova. SFGA

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, participa aquests dies en la reunió ministerial de desenvolupament urbà, habitatge i ordenament del territori, organitzada a Ginebra (Suïssa) per la Comissió Econòmica per a Europa de les Nacions Unides (UNECE). El viatge l’està aprofitant per mantenir trobades bilaterals amb alts representants d’altres països. Amb ells, ha abordat la possibilitat de col·laborar i intercanviar experiències en matèria d’habitatge.

Així, una de les reunons ha estat amb el secretari d’Estat de San Marino, Stefano Canti. En ella, tots dos han mostrat interès en cooperar i parlar sobre polítiques d’habitatge i ordenament territorial. De fet, Filloy i Canti s’han emplaçat a continuar explorant aquest opció amb reunions entre els tècnics dels dos països

Filloy també s’ha trobat avui amb la secretària executiva d’UNECE, Olga Algayerovà. Durant la reunió, ambdós han compartit impressions sobre els reptes en habitatge que, independentment de l’extensió del seu territori, afecten a tots els Estats. Així, han coincidit en la importància de treballar, de manera consensuada, amb tots els actors vinculats les polítiques per fer accessible l’habitatge a tota la població i especialment als col·lectius més vulnerables.

El dimecres, també es va reunir amb el director de l’Oficina Federal d’Habitatge de Suïssa, Martin Tschirren, en què van tractar diversos temes com la problemàtica de l’accés a pisos lloguer en zones de muntanya tenint en compte el pes del règim de tinença de propietat residencial o d’ús turístic en aquestes zones. A més, ambdós van compartir experiències de transport de caràcter col·lectiu i sostenible.

Etiquetes

Comentaris

Trending