La federació de discapacitats lamenta les dificultats que els suposa la manca de subvenció pública

L’organització que està pendent de renovar una junta que continuarà amb Anna Parramon i Agustina Grandvallet com a principals cares visibles està pendent de poder desenvolupar un parell de projectes que es consideren clau

El logotip de la FAAD.
El logotip de la FAAD. ARXIU

La Federació Andorrana d’Associació de persones amb discapacitat (FAAD) passa per dificultats. El motiu? No disposar encara a hores d’ara dels diners corresponents a la subvenció que el Govern té acordada i que per culpa de la Covid s’hauria endarrerit. Sense una data en l’horitzó. La manca d’aquest ajut, que normalment l’entitat rep a la primavera, està causant problemes en el funcionament de l’organització i frenant projectes que es consideren d’allò més importants.

La FAAD va fer una aportació de 4.000 euros al fons de solidaritat per a la Covid del Govern durant el confinament perquè en aquell oment no podia tirar endavant cap dels seus projectes. Ara, però, la situació ha canviat, i mentre està a punt de renovar la junta i celebra que no hi hagi hagut fer ara cap dels membres del col·lectiu contagiats de coronavirus gràcies als estrictes protocols i comportaments aplicats, veu com iniciatives lligades al desplegament de la Convenció internacional dels drets dels discapacitats, signada per Andorra, van més lentes del que caldrien. Tot costa uns diners dels quals ara no disposen.

Anna Parramon, que deixa Trana, continuarà presidint la FAAD quatre anys més, i tindrà al seu costat la fins ara secretària Agustina Grandvallet. Són les dues principals cares visibles d’una federació que en el marc de la Convenció i els drets que aquesta atorga vol apostar fort per tres grans eixos: accessibilitat, treball i vida independent. La FAAD anirà fent demandes per aconseguir avenços en aquestes qüestions, que pengen, s’ha dit, del catàleg de drets d’una convenció “molt potent”, segons les fonts.

De fet, un dels projectes que té sobre la taula l’organització i que de moment està frenat per la manca de finançament -una manca de finançament que també estan afectant altres aspectes més de funcionament bàsic de l’entitat malgrat que hi ha algunes partides que assumeix directament l’administració- és una formació per a les associacions que formen part de la federació perquè coneguin a fons la Convenció i les possibilitats que aquesta atorga.

Comentaris (1)

Trending