FEDA amplia l’abast de la tarifa bonificada

La mesura, destinada a les llars amb dificultats econòmiques, també podrà ser demanada per les famílies que facin servir el sistema de discriminació horària, fet que no succeïa fins ara

La llum serà més cara.
La llum serà més cara. arxiu

FEDA ha ampliat l’abast de la tarifa bonificada, aquella a la qual es poden acollir les llars amb dificultats econòmiques. Fins ara, per poder tenir-hi accés només es podia tenir contractada la tarifa plana. En canvi, ara la companyia també donarà la possibilitat de gaudir d’aquesta bonificació a aquelles llars que hagin optat per la tarifa amb discriminació horària.

La companyia vol facilitar que més llars es puguin acollir a aquesta mesura, destinada a les persones que tenen pocs recursos econòmics. Principalment, aquelles persones que són beneficiàries d’un ajut del departament d’Afers Socials. Bàsicament, permet estalviar-se el terme de potència,que suposa 1,43 euros per cada kilowatt contractat.

Fins ara, però, només podien beneficiar-se aquelles llars que tinguessin contractada una tarifa plana. En canvi, aquelles que volguessin tenir-ne una de discriminació horària, que permet pagar l’electricitat a un preu que varia en funció del moment del dia en el qual s’utilitza, en quedaven fora. I aquest és el canvi que, ara, ha introduït FEDA.

Amb l’entrada del 2022, la bonificació, que redueix l’import de la factura en eximir del pagament el terme de potència fins a 8,8 kilowatts es podrà demanar també si es té contractada la tarifa blava domèstica amb discriminació horària. En aquest cas, això permet, segons la companyia, un estalvi que oscil·la entre els 4,72 i els 12,67 euros al mes.

Des de FEDA s’ha volgut posar en relleu, via xarxes socials, que “aquesta iniciativa facilita l’accés a l’energia a les famílies amb menys recursos econòmics”. D’aquesta forma, s’evita “el greu problema de la precarietat energética” a la vegada que s’ajuda a “reduir el consum en les hores punta”.

Fins al canvi, FEDA tenia unes 700 llars que s’aprofitaven d’aquesta bonificació. Es calcula que amb aquesta ampliació, unes 40 famílies més podrien arribar a demanar que també se’ls apliqués.

Etiquetes

Comentaris

Trending