Estupefacció a la Creu Roja per una ‘excedència sorpresa’ del director de l’entitat

En una reunió aquesta tarda s’ha comunicat als treballadors de l’ONG que Jordi Fernàndez estarà sis mesos fora de l’organització en ple debat sobre la concurrència al concurs del transport sanitari

Jordi Fernàndez en una de les múltiples compareixences que ha fet des que ha esclatat la pandèmia.
Jordi Fernàndez en una de les múltiples compareixences que ha fet des que ha esclatat la pandèmia. ARXIU

El soroll de sabres feia dies que se sentia. Formalment és una excedència sol·licitada per l’interessat. El director de la Creu Roja, Jordi Fernàndez, estarà sis mesos allunyat de l’entitat, de l’organització. La decisió, enmig d’estupefacció i certa opacitat, s’hauria comunicat aquesta mateixa tarda als treballadors de l’ONG. L’entitat es veu immersa en el debat de si acudir o no al concurs pel transport sanitari. Però s’hauria de donar d’alta com a comerç.

La motivació que hauria portat Fernàndez, almenys segons la comunicació oficial a estar mig any fora de la Creu Roja per suposada voluntat pròpia no hauria transcendit, encara que diferents persones vinculades a l’entitat divergeixen en el raonament. Amb tot, però, molts voluntaris no tenien ni el més mínim coneixement de la sortida del director. D’altres guarden silenci. Però el neguit es talla amb un ganivet.

El telèfon des del qual el director de l’entitat ha respost milers de trucades els darrers temps, especialment arran de l’esclat de la pandèmia, tornava des d’avui, quan s’hi contactava, un WhatsApp amb un text que deia que “Creu Roja Andorrana us informa que aquest número esta temporalment inactiu” i envia al telèfon fixe de l’ONG. Amb els dirigents de l’entitat, no pas tots, amb els quals l’Altaveu s’ha intentat posar en contacte no hi ha hagut manera.

L’estiu del 2019 va fer el salt a la direcció i amb l’esclat de la crisi sanitària ha estat un dels rostres del dur combat contra el coronavirus al Principat i les conseqüències derivades d’aquest, especialment lligades a les dificultats econòmiques

Fernàndez va arribar a la Creu Roja com a socorrista a finals de la dècada de 1980. Va estar-s’hi més de dues dècades. El 2017 va fer el salt a la junta directiva com a integrant de l’equip de l’actual president de l’entitat, Josep Pol. L’estiu del 2019 va fer el salt a la direcció i amb l’esclat de la crisi sanitària ha estat un dels rostres del dur combat contra el coronavirus al Principat i les conseqüències derivades d’aquest, especialment lligades a les dificultats econòmiques originades.

El que és evident és que tant Fernàndez com el conjunt de l’entitat han tingut una més que considerable feina arran de la pandèmia, que han anat assumint projectes com els dels centres de dia a Andorra la Vella, a l’avinguda Santa Coloma, i a Sant Julià, i que ara la Creu Roja es veu immersa en la tessitura d’haver de decidir si es presenta al concurs per al transport sanitari assistit però no medicalitzat després que el procés inicial s’hagi declarat desert.

La Creu Roja Andorrana va presentar una proposta però va quedar fora del concurs en no tenir registre de comerç. A final d’any també s’hauria de licitar el concurs pel transport sociosanitari, un servei que ara presta l’ONG. Hores d’ara, però, sembla que qualsevol aspirant a aquestes feines hauria de tenir una empresa muntada, circumstància que no es dóna en el cas de l’ONG.

 

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending