Una especialista en recursos humans és la nova directora-gerent de la Fundació Privada Tutelar

Carme Padreny és una psicòloga clínica especialista en riscos laborals i salut en el treball que té també expertesa en formació i fundacions i fins fa un parell d’anys havia treballat sobretot a l’àrea de Tarragona, d’on és originària

Carme Padreny, d'esquena i a la dreta, en una visita recent de Joan-Enric Vives a les instal·lacions del JEI, amb la responsable d'aquest i Josep Rodríguez i Judith Pallarés.
Carme Padreny, d'esquena i a la dreta, en una visita recent de Joan-Enric Vives a les instal·lacions del JEI, amb la responsable d'aquest i Josep Rodríguez i Judith Pallarés. BISBAT D'URGELL

Una especialista en recursos humans, però també en riscos laborals, salut en el treball i formació, és la nova directora-gerent de la Fundació Privada Tutelar. Carme Padreny González és una psicòloga clínica que fa poques setmanes s’ha incorporat al nou càrrec després d’un procés de selecció al qual no s’hi van presentar gaire candidats. Sobretot des del Govern, però, es tenia interès en ocupar la vacant deixada per la destitució de Sílvia Gabarre i que es deixés de parlar, almenys en aquest sentit, de la fundació.

Padreny fa un parell o tres d’anys que hauria aterrat al Principat. La seva tasca professional i vital s’hauria desenvolupat majoritàriament a l’àrea de Tarragona, de la qual és originària. Participant en múltiples projectes d’àmbits diversos, segons les fonts consultades. Hauria fet formació en gestió de fundacions tot i que les fonts consultades han recordat que les fundacions tutelars són una figura molt nova i sobre la qual hi ha molts pocs especialistes.

La professional triada ha estat treballant com a tècnica de recursos humans d’Espic, empresa vinculada en certa manera a Andorra Telecom, i acaba desembarcant a la fundació des d’Andbus, companyia de la qual els darrers temps hauria estat la responsable del departament de gestió de persones. Una empresa es va encarregar de liderar el procés de selecció posant fins i tot anuncis ‘anònims’ en mitjans de comunicació. No hi hauria hagut gaire aspirants a la plaça.

La professional triada ha estat treballant com a tècnica de recursos humans d’Espic, empresa vinculada en certa manera a Andorra Telecom, i acaba desembarcant a la fundació des d’Andbus, companyia de la qual els darrers temps hauria estat la responsable del departament de gestió de persones

Carme Padreny, que ja va acudir fa uns dies a una trobada amb l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep, Joan-Enric Vives, que té un paper molt actiu en la fundació i en va visitar les instal·lacions, tindria l’aval de diversos professionals del sector al país. I es veu com una molt bona solució per intentar posar ordre en una institució que genera més ombres que llums, amb diverses taques com la de l’apropiació de diners per part del secretari del patronat o amb una crisi econòmica galopant que ha obligat el Govern, a través d’un conveni, a fer una mena de rescat encobert.

Padreny substitueix a Sílvia Gabarre, que al seu torn va agafar el relleu de Carles Salvadó, que havia assumit el càrrec de manera provisional. Gabarre, que havia ‘saltat’ de la Confederació Empresarial (CEA) va ser col·locada a la Fundació Privada Tutelar amb una clàusula -que les fonts consultades no han pogut indicar si també té la nova directora-gerent- que deixava clar que havia d’abandonar el lloc quan l’actual secretària general de Govern, Ester Fenoll, vulgui retornar al seu lloc d’origen, que és a la direcció de la fundació.

La sortida de Gabarre es va anunciar com a acordada però no ho va ser en cap cas. Hi havia entre els membres del patronat un notable descontentament sobre la tasca que estava desenvolupant i, a més, es va fer servir un element que ja s’hauria d’haver comprovat d’inici i que ja l’hauria d’haver invalidat d’entrada per al càrrec: no tenia cap titulació acadèmica universitària en l’àmbit social, que és el mínim que exigeixen els estatuts de la fundació. Padreny compleix el requisit i se la considera una bona professional, més enllà que tampoc hi havia gaire més aspirants, segons que han indicat totes les fonts consultades.

Comentaris (3)

Trending