A la fundació de Meritxell no li preocupa l’auditoria que hauran d’afrontar els seus serveis

Els responsables de l'entitat que gestiona el centre orientat a educació especialitzada asseguren, davant els controls d’eficiència que té previst posar en marxa el Govern, que ja han passat altres anàlisis amb èxit

La directora del centre, Celine Mandicó fent la visita a Xeridell aquest dimecres.
La directora del centre, Celine Mandicó fent la visita a Xeridell aquest dimecres. Pilar Candel

L’auditoria sobre l’eficàcia i l’eficiència dels serveis sociosanitaris que ben aviat posarà en marxa el Govern i que, entre altres, haurà d’afrontar la Fundació Nostra Senyora de Meritxell, no amoïna els responsables de dita institució. La directora, Celine Mandicó, ha assegurat que ja han passat altres controls de qualitat i de gestió i que els resultats han estat satisfactoris. Per a Mandicó, que es facin anàlisis als serveis que presten és una oportunitat de millora.

No considera la directora de la fundació que arran de les auditories que pretén posar en marxa el Govern -de fet, aquest dimecres el BOPA publica el concurs internacional per contractar aquestes avaluacions- hagin de suposar canvis en el model d’atenció i educació que du a terme el centre orientat en l’ensenyament especialitzat. En tot cas, el model és i serà, segons la responsable del centre educatiu, evolutiu. Mandicó ha fet aquestes reflexions en el marc de la presentació de la remodelació dels espais destinats al taller Xeridell, que insereix laboralment persones amb discapacitat.

 

“Passem cada any auditories de gestió i cada dos anys de qualitat, i han estat satisfactòries”, ha assegurat Mandicó. Per aquest motiu, no s’ha mostrat preocupada pel que pugui venir arran l’avaluació que es portarà a terme pel Govern. De fet, ha afirmat que “entitats com la nostra han de passar aquestes auditories i la nostra opinió és totalment favorable”. D’aquesta manera, ha deixat clar que no es té ninguna mena de dubtes al voltant de la gestió i, sobretot, de l’eficiència de la Fundació.

Així mateix, Mandicó ha assegurat que “és una forma de tenir un retorn sobre com fer actuacions de millora”. Que no pas un canvi de model total, malgrat que ha assenyalat que es tracta de la seva visió. “El que hi haurà és un desenvolupament, els models no es paren o s’estanquen, van creixent amb els nostres projectes”, ha explicat. Actualment, s’utilitza un model d’atenció integral centrada en la persona i que se’n fa ús “des de fa aproximadament vuit anys, i és el que continuarem desenvolupament perquè va en benefici de la qualitat de vida de l’usuari”.

La fundació rep, sumant diverses partides, fins a nou milions d’euros anuals de l’administració per al seu funcionament. I mai fins ara s’ha tingut cap retorn de si el treball que s’està fent en aquell centre és eficaç. Ara serà el primer cop que es pugui mesurar el rendiment que es treu a la injecció pública que es fa a partir de les auditories que s’han d’encomanar.

 

Comentaris (9)

Trending