DomusVi defensa la feina dels professionals de Salita

La multinacional assegura que els “múltiples intents” per tal de tancar reunions amb familiars de residents per millorar les coses han estat infructuosos

La residència Salita, a Escaldes-Engordany.
La residència Salita, a Escaldes-Engordany. Altaveu

La multinacional Domus Vi, que s’encarrega de la gestió i explotació de la residència Salita, defensa a capa i espasa la feina que van els professionals del centre i justifica que hi ha els mitjans necessaris, com a mínim, de matinada. També assegura la companyia que han estat infructuosos els “múltiples intents” per tancar reunions amb familiars de residents per mirar de buscar solucions per les deficiències denunciades.

La multinacional ha fet arribar una missiva a l’Altaveu per fixar la posició relativa a la situació que es viu a Salita. De fet, són tals les mancances que s’ha constituït una agrupació de famílies per impulsar accions de rebuig. DomusVi manté que: “En relació a les informacions publicades recentment pel diari digital Altaveu fent referència a la residència Salita, mitjançant la present el Grup DomusVi exercita el seu dret a rèplica i rectificació d'acord amb l'article 13 de la Llei 30/2014, del 27 de novembre, qualificada de protecció civil als drets a la intimitat, a l’honor i a la pròpia imatge. D’aquesta manera, DomusVi desitja compartir informació exhaustiva, contrastada i veraç sobre la situació, així com aclarir diverses inexactituds exposades pel mitjà sobre aquesta qüestió.

Una imatge de la part posterior de Salita.

Relacionat

La policia investigarà les “disfuncions greus” que “posen en perill els residents” a Salita

DomusVi posa de manifest que des de la companyia s'han dut a terme múltiples intents per tal de tancar reunions amb l’objectiu d’aclarir tots els fets i avançar cap a la millora en la prestació del servei als seus residents.

Pel que fa als torns de nit, Altaveu publicava que s’hi destinaven una o dues persones per cobrir la totalitat del centre. Però la realitat és que la planificació de torn nocturn a Salita és de cinc gericultors / auxiliars i d'una infermera. És a dir, sis persones, i no una o dues.

Objectes d'un dels usuaris que guarda en un armari.

Relacionat

Usuaris de Salita denuncien la desaparició d’utensilis per a la higiene personal

Així mateix, es parla de la desaparició de certs utensilis d'higiene personal i de furts a residents. Per a il·lustrar-ho, es mostrava una fotografia de l'armari d'un resident on hi apareixia un cadenat. Una informació falsa i malintencionadament difosa per un resident, amb la intenció de debilitar i fer mal a la imatge de DomusVi. Doncs en cap cas s'han verificat furts a residents al centre.

Sí que la companyia pot assegurar que una auditoria interna portada a terme, al ser coneixedors de les acusacions realitzades, no ha detectat cap negligència o falta greu al centre, el qual obté una puntuació de 8,8 sobre 10 per part d'usuaris i familiars, com a indicador de la qualitat del seu servei i instal·lacions.

Una de les estances del centre en una imatge promocional de Domus VI.

Relacionat

Degoteig de queixes a Afers Socials per les anomalies a Salita

Finalment, l’empresa desitja posar en valor la feina dels professionals que conformen el seu equip, especialment la d’aquells treballadors i treballadores del centre Salita que, degut a les informacions publicades recentment per Altaveu, s'han sentit agreujats i atacats”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending