La policia investigarà les “disfuncions greus” que “posen en perill els residents” a Salita

Ja s’ha tramitat una primera denúncia de familiars dels interns i es preveu que n’hi hagin més després que el nivell de deixadesa i les suposades males praxis vagin presumptament a l’alça

Una imatge de la part posterior de Salita.
Una imatge de la part posterior de Salita. Toni Solanelles

La policia haurà d’investigar les suposades “disfuncions greus” que “posen en perill” molts dels residents a Salita. Tot plegat és fruit de la denúncia que ja ha interposat fa pocs dies una de les famílies d’una persona internada al centre sociosanitari escaldenc. És previsible, encara que no segur, que altres interns que encara es valen per si mateix, o algunes famílies que s’han aplegat sota un grup d’afectats per la situació que es viu al complexe gestionat per Domus VI, formulin altres accions similars.

Segons les fonts consultades, la intenció no era portar el cas a la policia, però fets que haurien posat suposadament en perill algun dels residents -com utensilis sense l’adequació necessària per a les persones a les quals van adreçades- van conduir els seus familiars a no esperar més i denunciar la situació. I l’objectiu ara ja és no aturar-se aquí, atès que en la denúncia formulada s’hi relaten ja els fets succeïts des de fa mesos. És possible que més aviat que tard s’acabin interposant querelles criminals com ja n’hi ha que s’estan tramitant a la Batllia.

Una de les estances del centre en una imatge promocional de Domus VI.

Relacionat

Degoteig de queixes a Afers Socials per les anomalies a Salita

Alguns dels fets exposats a la denúncia ja han estat explicats també per l’Altaveu. De forma genèrica, es denuncia el fet que “a la residència hi ha manca de personal, de metges fixos que visitin regularment als pacients i personal nocturn que faci rondes i estiguin atents a possibles emergències”. Segons la denúncia, “en general hi ha moltes disfuncions greus que posen en perill a la gent de la residència”. De totes aquestes “negligències mèdiques” ja se n’hauria donat compte a la direcció del centre que sempre “dona llargues” i “respostes vagues i no intenten solucionar els problemes que té la residència”.

Accés a Salita per l'avinguda Josep Viladomat d'Escaldes.

Relacionat

Indignació d’usuaris i treballadors perquè una inspecció a Salita obvia la seva versió

Afers Socials hauria iniciat una inspecció a petició de les mateixes famílies que estan promovent l’associació. I diferents familiars i residents han formalitzat queixes. De moment, però, l’actuació de l’administració no hauria donat cap fruit. O, almenys, no s’ha percebut ni un increment de recursos ni una millora en l’atenció als usuaris. Ben al contrari, també la tensió va en increment perquè tant els dirigents com els treballadors se senten, suposadament, pressionats.

Comentaris (18)

Trending