Indignació d’usuaris i treballadors perquè una inspecció a Salita obvia la seva versió

Els tècnics d’Afers Socials que aquests darrers dies han acudit al centre sociosanitari ho van fer en tot moment de bracet d’una supervisora que va cantar les excel·lències de la residència

Accés a Salita per l'avinguda Josep Viladomat d'Escaldes.
Accés a Salita per l'avinguda Josep Viladomat d'Escaldes. Toni Solanelles

Les famílies que estan fartes de les males praxis i la manca de mitjans que es donen a Salita s’enfilen per les parets en saber que la inspecció promoguda per Afers Socials aquesta setmana no ha tingut en compte el parer ni dels usuaris que volien exposar el seu malestar ni el dels treballadors que no estan gaire d’acord amb algunes de les pràctiques que la direcció du a terme. Tot plegat ha causa una forta indignació.

Suposadament, els inspectors d’Afers Socials van acudir com a mínim aquest passat dimecres a inspeccionar el centre sociosanitari. L’actuació seria una resposta a les queixes que ha anat rebent els darrers dies i, també, a les informacions avançades per l’Altaveu, que han posat de relleu una mobilització de familiars que ha fet aflorar fins i tot presumptes negligències que es donen en l’equipament residencial.

Una imatge de la part posterior de Salita.

Relacionat

Familiars de residents a Salita es mobilitzen per emprendre accions contra la “desatenció permanent”

Els inspectors haurien estat acompanyats en tot moment per una supervisora del centre, que hauria vanagloriat les maneres de fer i la dedicació dels professionals de Salita. Els familiars que s’han mobilitzat han assegurat que, efectivament, hi ha puntualment algun treballador molt implicat. Però per norma general, la manca de personal porta a un desencantament generalitzat que es deixa notar en l’atenció als residents.

Curiosament, durant la inspecció ocular s’haurien situat totes les cuidadores que hi ha en diverses plantes en la planta on es va inspeccionar per poder justificar que hi ha els recursos humans necessaris. De fet, segons les fonts, els responsables d’Afers Socials haurien advertit que no hi ha cap norma que defineixi un mínim de sanitaris en funció del volum d’usuaris del centre residencial.

Rètol de Salita a l'entrada del centre sociosanitari.

Relacionat

La mobilització familiar fa aflorar més afectats i noves negligències a Salita

Segons fonts coneixedores de la situació, les inspectores haurien declinar conèixer l’opinió, la versió personal, tant d’alguns treballadors que van demanar poder-se explicar com d’alguns dels interns. Respecte d’aquests darrers, les funcionàries d’Afers Socials haurien advertit que les queixes s’han de formalitzar per escrit i a partir dels canals telemàtics que hi ha disponibles. Els residents no entenen aquesta manera de procedir.

Tampoc ho comprenen les famílies, que s’estan ja coordinant per interposar queixes formals i per exigir fins i tot a l’administració que s’adoptin les mesures pertinents perquè la direcció del centre residencial, tot i tractar-se d’un centre convencionat en algunes places i privat en les altres, garanteixi protecció a aquells usuaris que mostren queixes o manifesten el seu malestar.

Comentaris (7)

Trending