Desbloquegen el pagament de prestacions de desocupació i habitatge

Afers Socials ha abonat en les darreres hores del darrer dia de juliol les dues últimes mensualitats dels ajuts a aquells que no tenen feina i compleixen els requisits pertinents

El ministeri d'Afers Socials té la seva seu a l'edifici Clara Rabassa.
El ministeri d'Afers Socials té la seva seu a l'edifici Clara Rabassa. ARXIU

Afers Socials ha desbloquejat les darreres hores la prestació de desocupació i l’ajut a l’habitatge, com a mínim. L’abonament d’aquestes dues prestacions socials portaven molts dies de retard. Tant que en alguns casos, les últimes hores d’aquest darrer dia de juliol es van transferir les ‘mensualitats’ corresponents a juny i juliol a algunes de les persones que no tenen feina i que compleixen els requisits adients per esdevenir beneficiaris.

Alguns dels afectats consultats han assegurat que les dilacions sofertes en cap cas es podien deure a qüestions d’ordre administratiu, tot i que els funcionaris que tenen de referent o exerceixen funcions d’intermediació els haurien admès retards per l’acumulació de feina. Els retards, en alguns casos, han suposat importants perjudicis als beneficiaris, als quals de poc els servia les aportacions que el ministeri pot arribar a fer per la via de l’extrema urgència en casos puntuals.

Després de dies i dies de retard, de trucades i neguits, tots els beneficiaris consultats van coincidir que se’ls havia assegurat que aquest divendres, és a dir, el 31 de juliol, s’abonarien les prestacions. I que en el cas de la de desocupació, es pagarien totes les mensualitats endarrerides de cop. No obstant, durant el dia d’ahir hi va haver molts dubtes. Fins al punt que en algun cas es donava per fet que la situació no es desencallaria fins dilluns.

El ministeri d'Afers Socials té la seva seu a l'edifici Clara Rabassa.

Relacionat

Creix la indignació entre els beneficiaris de prestacions socials pel retard en els abonaments

Segons que ha pogut comprovar l’Altaveu, però, poc abans de la mitjanit de divendres a dissabte, molts dels afectats que havien manifestat el seu malestar pel retard acumulat van poder comprovar com als seus comptes hi havien arribat les pertinents transferències. En aquests casos, sempre es fa referència a la prestació per desocupació i a l’ajut a l’habitatge, tots dos dependents del ministeri d’Afers Socials.

Una cosa ben diferent és allò referent a la prestació derivada de la suspensió temporal de contractes, la figura coneguda popularment amb la denominació d’ERTO, i la gestió de la qual depèn de la CASS. En aquest sentit, i en relació a les errades que hi va haver el primer mes que va estar en marxa aquesta figura laboral, la Seguretat Social encara continua buscant la manera de regularitzar la situació i hi ha diversos afectats que continuen sense cobrar el diferencial entre el que van percebre i el que els pertocava. Aquesta situació es refereix sols al maig; a partir de llavors es va solucionar la situació.

Comentaris (1)

Trending