El naufragi de la llei electoral indigna les associacions de discapacitats

L’acció de Terceravia va impossibilitar que la proposta que acollia millores per a aquestes persones a l’hora de votar tirés endavant

Agustina Grandvallet, presidenta d'Amida.
Agustina Grandvallet, presidenta d'Amida.

“Sembla que fem un pas endavant i quatre enrere”, ha explicat l’Agustina Grandvallet, presidenta de l’Associació de persones amb discapacitat funcional d’Andorra (Amida). Ahir es va tombar la proposició per modificar la Llei del règim electoral, que incloïa millores en l’accés al vot de les persones discapacitades i els principals afectats s’han mostrat decebuts. “Ha sigut una sorpresa, per a nosaltres és un dret bàsic i mai haverem esperat aquesta resolució”, ha indicat Marc Latorre, president de l’Associació de discapacitats visuals i auditius (Advaa).

“Era un gran avanç d’autonomia per a nosaltres, que sempre depenem d’alguna persona de confiança que ens hagi d’acompanyar per poder votar”, ha explicat Latorre. Entre els canvis d’aquesta reforma, s’incloïen modificacions com paperetes en braille o mecanismes perquè les persones amb discapacitat auditives tinguessin tota la informació possible. “Són drets reconeguts per l’ONU i que aquí ens estan negant. Som un col·lectiu altament vulnerable i ahir ens van deixar més desemparats si cap. Però no ens quedarem sense fer res i alçarem les nostres veus fins on calgui”, ha assegurat Grandvallet.


Una imatge del Consell General.

Relacionat

Terceravia fa naufragar un canvi ja per si descafeïnat de la llei electoral

Des d’aquestes associacions ja han començat a moure i a traslladar les seves reaccions als grups polítics. Tot i que d’Amida asseguren que totes les reformes ja s’havien treballat amb molta anterioritat conjuntament entre consellers i persones de les agrupacions, “i tota aquesta feina no ha servit de res”. Des d’Advaa ja han traslladat el seu missatge de decepció a Terceravia, i s’han posat en contacte amb altres formacions per poder tornar a reincorporar a la palestra les reformes, ni que sigui amb certes modificacions.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending