Contracorrent aposta per despenalitzar l’avortament o l’accés en 5 anys a la nacionalitat

Els joves impulsors de la branca andorrana d’Extinction Rebellion canvien de nom per definir-se com un grup “ecologista, antiracista, feminista i defensor dels drets LGTBIQ+”

El logotip de Contracorrent.
El logotip de Contracorrent.

Contracorrent és el nou nom del grup de joves antigament conegut com a Extinction Rebellion Youth Andorra. Està format per tretze adolescents que es defineixen com a “ecologistes, antiracistes, feministes i defensors dels drets LGTBIQ+”. Entre els seus objectius hi ha la defensa de la despenalització de l’avortament, la millora de la qualitat del matrimoni entre persones del mateix sexe o demanar que es pugui accedir a la nacionalitat andorrana a partir dels cinc anys de residència.

Fa temps que Contracorrent ja està present al país. Ho feia, però, sota el nom d’Extinction Rebellion Youth Andorra. Ara, però, canvien la denominació per “traçar el nostre camí com a moviment” amb base al Principat. Es defineixen com un “moviment juvenil que lluita per pal·liar els efectes de la crisi climàtica i ecològica, acabar amb les desigualtats socials, el racisme i la desigualtat de gènere”.

El grup el formen tretze adolescents de 14 a 17 anys i el nom està escollit pel fet que consideren que els seus objectius són contraposats a la linia que tracen les institucions

En un comunicat, expliquen que “aquest nom l'hem escollit perquè creiem que els nostres objectius van a contracorrent amb la línia que estan traçant les nostres institucions”. Entre ells, posen en relleu que demanen la despenalització de l’avortament, l’aprovació del matrimoni homosexual o que els residents puguin accedir a la nacionalitat andorrana a partir dels cinc anys de residència.

El grup està format per tretze joves d’entre 14 i 17 anys i es marca com a fita “promoure la llibertat i la diversitat així com els drets col·lectius”. Defensen que “ara més que mai és el moment de lluitar per la vida al país dels col·lectius més vulnerables i perquè millori la situació actual en matèria de drets fonamentals”. Volen, asseguren, “una Andorra cohesionada, que compti amb totes les persones sense fer distincions per gènere, religió, classe social, orientació sexual o ètnia”.

Contracorrent denuncia que “dia rere dia, ens veiem davant situacions i actituds insostenibles (en l'àmbit de crisi climàtica) o de poc civisme, racistes, xenòfobes, homòfobes i masclistes”. Fins i tot, asseguren, es veuen “sovint” als col·legis, fet que atribueixen “a la poca educació i conscienciació que rebem durant la nostra escolarització”. Entenen que “aquesta problemàtica l'hem de combatre educant a les futures generacions en la diversitat i igualtat”.

Comentaris

Trending