Cinca apunta a la necessitat de canvi del model actual de cotitzacions

Ara mateix, haurien de pujar al mateix ritme que les jubilacions, fet que fa insostenible el sistema vigent

Jordi Cinca al Consell General avui.
Jordi Cinca al Consell General avui.

“Se segueix el mateix model que l’any 68, però s’hauria de dir fins aquí ha arribat”, ha exposat el president de la comissió gestora del fons de jubilació, Jordi Cinca. Tot i que ha apuntat que aquestes explicacions les ha fet a nivell personal, i no en representació de la comissió. Aquesta afirmació s’ha fet arran de la petició del socialdemòcrata, Jordi Font, per una solució “màgica” per a la possible insuficiència dels superàvits de fons per a les pensions. “Ens preocupa la gent jove, als que encara els queden molts anys al davant i veuen perillar el seu futur”, exposava Font.

Cinca ha indicat que, actualment, “caldria un truc de màgia, no una solució”. Amb el model actual, vigent des del 1968, seria necessari que les cotitzacions pujaren al mateix temps que les jubilacions, perquè fos factible. El president de la comissió ha indicat que aquesta tendència no s’està donant així, “les cotitzacions, més enllà de valorar si és a causa de la Covid-19, estan estancades”. També ha explicat que s’estan pagant les pensions que es van prometre, “però si són massa baixes per a la realitat del país s’hi haurà de valorar”.

Cinca i el president de la CASS, Albert Font, han comparegut davant les comissions legislatives de Sanitat i Finances i Pressupost per explicar els resultats durant el 2020.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending