El Cedre treballa perquè les famílies puguin visitar els interns “el màxim d’hores i tots els dies”

La direcció del centre sociosanitari avalua cas per cas aquelles peticions d’usuaris per poder sortir estones de la residència per estar amb els seus familiars

El centre sociosanitari El Cedre.
El centre sociosanitari El Cedre. Altaveu

La direcció del Cedre ha tramès recentment una missiva a les famílies dels usuaris per transmetre’ls “un missatge positiu” i anunciar-los que s’estan fent els esforços necessaris per tal que els familiars dels interns puguin anar a visitar aquests tantes hores com sigui possible i tots els dies de la setmana. Alhora, però, es recorda que ara per ara els residents no poden sortir del centre si suposa pernoctar fora. D’altres peticions de sortides s’avaluen cas per cas.

La coordinació del centre sociosanitari, així en genèric, sense nominalitzar en cap persona concreta, ha enviat una missiva als familiars dels residents en la qual s’indica que “des del Cedre volem transmetre un missatge positiu en el sentit de que de mica en mica volem que, els nostres residents vagin  normalitzant, el seu dia a dia, malgrat totes les limitacions,  per la qual cosa estem fent esforços d’organització per assegurar les visites de tots vostès als seus familiars  el màxim d’hores possibles i tots els dies de la setmana”.

Es deixa clar que tot i els esforços no sempre es poden satisfer ni totes les demandes ni tots els desitjos, ni de familiars, ni d’usuaris. S’admet que al Cedre es va passar una “etapa molt dura” de la qual, vistes les “circumstàncies actuals” no permeten dir que “n’haguem sortit del tot”. No obstant això, es vol ser optimista.  S’explica en la missiva que “la possibilitat de poder portar els seus familiars a pernoctar fora del centre  malauradament en aquests moments no és possible”. I es recorda que “també hi ha una una modificació en les sortides a l’exterior amb els seus familiars".

La coordinació del centresociosanitari mira de transmetre “un missatge positiu” després d’una “etapa tan dura” que les circumstàncies actuals no permeten dir que s’hagi superat del tot

En aquest darrer sentit es recorda que “s’avaluarà cada cas per tal de donar permís al resident que desitgi sortir del centre amb el seu familiar” i que en qualsevol cas s’han de respectar normes com per exemple que “les sortides dels residents amb les famílies serà un cop per setmana”, que “s' haurà de demanar cita prèvia”, que “s’han de fer amb un únic familiar i amb una durada màxima de 2 hores”, que “no es pot fer cap àpat a l’exterior del Cedre”. Altres de les mesures que s’imposen és que no es pot anar a cap espai exterior on hi hagi una elevada concurrència de gent i que les sortides es realitzaran preferentment al aire lliure o en espais controlats on es pugui garantir la neteja i desinfecció dels mateixos.

“S’haurà de signar un document de declaració jurada de compliment del esmentat anteriorment  així com també que el resident no estarà amb persones amb símptomes de malaltia aguda o que l’han presentat o que han estat en contacte amb algú que en tingues els 14 dies anteriors”. Com s’ha deixat clar també no es podran fer sortides amb pernoctacions. Tant el resident com el familiar hauran d’anar amb mascareta durant la sortida i abans de sortir del Cedre i en tornar-hi a arribar caldrà que facin els usuaris un intens rentat de mans.

Etiquetes

Comentaris

Trending