Càritas va atendre durant l’any 2020 fins a 2.259 persones

L’ONG ha iniciat la campanya de sensibilització als centres educatius, que torna a ser presencial, amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de ser solidaris i de recollir material pel Rober i el Banc d’Aliments

El Banc d'aliments de Càritas Andorrana.
El Banc d'aliments de Càritas Andorrana.

Càritas Andorrana ha engegat un any més la seva tradicional campanya de sensibilització als centres educatius del país. Aquest cop, a diferència del 2020, quan es va fer de forma telemàtica per culpa de la pandèmia, l’entitat ha tornat a fer visites presencials. Es vol explicar als joves quina és la situació actual de persones en situació de precarietat al país i com poden solidaritzar-se i ajuda-les. Des l’ONG es posa en relleu que, al llarg de l’any passat, es va ajudar a 2.259 persones.

Així, la campanya preveu diferents accions, com ara xerrades a les escoles però també visites dels nens al Banc d’Aliments i lesrecollides d’aliments i productes de primera necessitat. A més, també es vol conscienciar als infants i joves de com poden ajudar a les persones i a la vegada afavorir el medi ambient i la sostenibilitat tot aplicant principis d’economia circular com són el consum responsable, la reutilització i el reciclatge.

Seguint el lema #sommespoble, des de l’entitat es posa en relleu que aquest any la campanya també té molt sentit perquè encara hi ha gent afectada per la pandèmia. “L’any passat Càritas Andorrana va ajudar a 2.259 persones a través dels programes d’atenció primària, suport, transeünts, Banc d’Aliments, rober i voluntariat. Vam arribar a molta gent. Per això són tan importants aquestes campanyes de sensibilització”, ha comentat el president, Amadeu Rocamora.

En la iniciativa, participaran 20 escoles dels tres sistemes educatius. També es recolliran aliments a la residència Clara Rabassa i a les oficines de Crèdit Andorrà. A les xerrades, s’aprofitarà també per conscienciar els infants de la necessitat d’apostar per projectes d’economia circular, que volen allargar la vida dels productes amb l’objectiu d’ajudar a les famílies que estan en situació de necessitat.

Comentaris

Trending