Campanya per reclamar més mitjans per combatre el trastorns de naturalesa mental

(AMB VÍDEO) L’associació que dóna suport als joves amb addiccions i patologies mentals posa en marxa una acció contra l’estigma i per evitar que certs comportaments es normalitzin

Una de le simatges al·legòriques que apareixen en la cançó.
Una de le simatges al·legòriques que apareixen en la cançó.

L’Associació en Defensa dels Joves en Risc d’Andorra (ADJRA) ha posat en marxa aquest dimarts festiu una campanya que pretén combatre diversos aspectes relacionats amb els trastorns de naturalesa mental. D’una banda es vol denunciar la manca de recursos per afrontar aquestes malalties. De l’altra, es vol lluitar contra l’estigma que comporten els trastorns de naturalesa mental i, després, es pretén evitar que certs comportaments que sobretot tenen els adolescents i joves es puguin acabar normalitzant.

La campanya s’intitula ‘Què passa amb la salut mental? No són coses normals’ pretén incidir, segons que han explicat des de l’associació, amb el fet que “la salut mental no és cap broma i necessitem un canvi”. La primera aportació d’aquesta campanya és una cançó que s’està difonent per les xarxes socials i que ha ha composat i canta Esther Bird Rodríguez, una jove voluntària de l’ADJRA.

En efecte, aquesta noia, que no pateix cap trastorn, col·labora amb l’entitat citada en el marc dels seus estudis. Hi ha tot un seguit d’activitats associades al voluntariat que tenen incidència en el currículum educatiu, que serveixen per obtenir unes millors qualificacions. Hi ha alguns joves que estan treballant de bracet amb membres d’ADJRA des d’aquesta òptica del voluntariat i per mirar d’ajudar altres nois i noies a poder superar trastorns i addiccions.

La presidenta de l’ADJRA, Sandra Cano, que ha explicat que en els propers dies s’aniran difonent noves cançons, s’ha mostrat satisfeta de la campanya que ara s’inicia i ha ressaltat la rellevància de “lluitar contra l’estigma que sofreixen aquelles persones que pateixen algun tipus de trastorn relacionat amb la salut mental”. Un estigma que en la majoria de casos l’únic que fa, l’únic que aconsegueix, és agreujar més encara la situació que viuen aquestes persones, moltes d’elles joves i, fins i tot, menors d’edat.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending