Un de cada tres treballadors de l’Alt Urgell són transfronterers

Actualment es tenen comptabilitzades 1.673 persones de la comarca que tenen feina a empreses d’Andorra i, per això, molts participaran en la vuitena edició del Workshop Ocupacional que tindrà lloc el 21 d’octubre

Comentaris

El Workshop Ocupacional s'ha presentat aquest dilluns.
El Workshop Ocupacional s'ha presentat aquest dilluns. Ajuntament de la Seu d'Urgell

Un de cada tres treballs de l’Alt Urgell és transfronterer. Per tant, la seva feina està a Andorra. Així s’ha assegurat aquest matí des de l’ajuntament de la Seu, localitat on el pròxim 21 d’octubre tindrà lloc la vuitena edició del Workshop Ocupacional. L’esdeveniment té com a objectiu ajudar als aturats de la comarca a poder trobar una nova ocupació i comptarà amb la participació d’empreses andorranes.

El Workshop està organitzat conjuntament pel consistori, el Consell Comarcal i el Consorci Alt Urgell – Cerdanya. També compta amb la col·laboració del Servei Català d’Ocupació i del Govern del Principat. I és que el territori andorrà és un dels nínxols claus de feina per a aquest territori. Així ho evidencien les dades que ha compartit la regidora de Treball Fronterer de l’ajuntament de la Seu, Carme Espuga.

I és que, ha revelat, un de cada tres treballadors de l’Alt Urgell ho fan a Andorra. En total, 1.673 transfronterers. Xifra gens menys preable. Actualment, de fet a la comarca es comptabilitzen 723 aturats, dels quals 521 viuen a la capital.

Igual que en anteriors ocasions, al Workshop hi participaran empreses de l’Alt Urgell, però també de la Cerdanya i d’Andorra, amb l’objectiu “d’afavorir-ne la seva contractació”. Enguany, es recupera el format totalment presencial que s’havia perdut en anys anteriors per culpa de la pandèmia. De moment, els negocis poden penjar les seves ofertes fins al 30 de setembre i els candidats a trobar feina es podran inscriure en cadascuna d’elles entre el 3 i el 18 d’octubre.

El president del Consell Comarcal, Martí Riera ha destacat que “apostem per l’ocupabilitat de la comarca a través d’aquesta eina de cercadors i ocupadors de feina amb empreses tant del nostre territori com d’Andorra”. A banda, una altra novetat és el fet que s’incorpora l’opció que es puguin apuntar empreses de Foix, ja que “tenen interès a conèixer el nostre model”.

Comentaris (6)

Trending