Els assalariats asseguren estar satisfets amb la seva qualitat de vida a la feina

Segons l’Enquesta de Forces de Treball, la nota mitjana en aquest punt és de 7,8 sobre 10, tot i que es lamenta la dificultat per accedir a ajudes socials i la manca de possibilitats de promoció

Dos operaris de la construcció treballen en una obra.
Dos operaris de la construcció treballen en una obra.

Els treballadors estan, en línies generals, satisfets amb la qualitat de vida en els seus llocs de feina. Almenys així es desprèn de les dades del departament d’Estadística. Així, la nota mitjana que li posen és un 7,8. L’estudi també revela altres detalls, com ara que només el 16,1% de la població ocupada pot decidir el seu horari, que només el 29% ho té fàcil per agafar hores lliures i que únicament per al 16,7% és senzill demanar un o dos dies de permís amb un avís curt de temps.

La informació feta pública aquest dijous des del departament surt de l’elaboració de les dades recopilades en l’Enquesta de Forces de Treball i, en concret, d’un apartat específic centrat a analitzar la flexibilitat dels horaris, els mètodes i llocs de treball i la qualitat de vida. Sobre aquest darrer punt, els assalariats es mostren relativament satisfets. Així, tant homes com dones, en una escala entre 0 (gens satisfet) i 10 (plenament satisfet), li posen una nota mitjana del 7,8.

Per aspectes, els que més positivament es valoren són l’estabilitat (8,4), l’organització en el treball (8), la valoració dels companys (8,1) i la dels superiors (8). En canvi, els que obtenen pitjor nota són la possibilitat de disposar d’ajudes socials (4,4) i les opcions a promocionar dins l’empresa (4,8).

L’enquesta també indica que només el 16% dels treballadors tenen l’opció d’escollir quin és el seu horari de feina. Un altre 17,5% ho fa, però amb restriccions. En canvi, la gran majoria, el 66,4%, no el pot elegir.

Quan la possibilitat d’agafar hores lliures, en línies generals els treballadors andorrans consideren que ho tenen molt fàcil (29%) o bastant fàcil (38%). Una mica més complicat és demanar dies de permís amb poca antel·lació. Un 16,7% diuen que és molt fàcil i el 44,5% entenen que és bastant fàcil.

Un altre àmbit analitzat per l’estudi és si els treballadors han de treballar sota pressió. És a dir, si quan no hi ha temps suficient per acabar la feina, l’assalariat ha d’ampliar horaris laborals per fer-ho. Un de cada cinc ocupats (el 21,7%) asseguren que això els passa sempre o sovint.

Etiquetes

Comentaris

Trending