Afers Socials ha atorgat 46 ajudes a l’emancipació al llarg del 2021

S’han rebut fins a 91 sol·licituds, moltes d’elles denegades, i s’ha destinat un total de 92.000 euros

La ministra, Judith Pallarés, presentant el programa d'impuls a l'emancipació dels joves
La ministra, Judith Pallarés, presentant el programa d'impuls a l'emancipació dels joves

El ministeri d’Afers Socials ha atorgat durant aquest 2021 fins a 46 ajudes a l’emancipació jove. En total, al llarg de l’any, s’han rebut fins a 91 sol·licituds, però moltes d’elles han hagut de ser rebutjades perquè no complien els requisits o superaven certs imports mínims, entre altres motius. El pressupost final ha sigut de 92.000 euros.

Tot i això, la ministra, Judith Pallarés, ha afirmat que no s’ha arribat a esgotar la partida, que és de 200.000 euros, i que els joves encara poden sol·licitar aquest ajut. Del pressupost que sí que s’ha destinat, ha estat 83.000 per a cobrir les despeses del dipòsit i el primer mes de renda del lloguer. La resta, 9.240 euros, han sigut per a subvencionar el transport públic d’aquelles persones que escullen altres parròquies fora de la capital.

Dels joves que han rebut l’ajut, hi ha 24 dones i 22 homes, amb una mitja d’edat entre els 26 i els 28 anys. Les parròquies més escollides han sigut Andorra la Vella, amb un 31%, i Encamp, amb un 20%. A més, del total 25 d’ells s’han emancipat sols i 21 ho han fet amb parella. Pallarés ha explicat que “la valoració és molt positiva”, a més, es tracta del primer any i encara s’ha de donar més a conèixer el programa.

Com ha afirmat Pallarés, el programa encara rep sol·licituds, i ho farà fins que acabi l’any. Per aquest motiu, ha volgut recordar els requisits que calen perquè s’atorgui l’ajut. Els joves que hi demanen han de tenir entre 22 i 30 anys, acreditar un període de cinc anys de residència legal de forma ininterrompuda, acreditar uns ingressos superiors al salari mínim interprofessional i inferiors a 24.000 euros bruts a l’any i que el seu patrimoni no superi 12 vegades el llindar econòmic de cohesió social en còmput anual.

Per facilitar la informació, Pallarés ha explicat que s’ha creat una guia de consells i recomanacions a l’hora d’adquirir un habitatge. “Aquest ajut es dóna a joves que s’emancipin per primera vegada, i la voluntat és que sigui el primer cop que marxin de casa, per tant els donem al seu abast un full de ruta per poder-ho fer amb seny”, ha apuntat la ministra.

D’altra banda, aquells joves que han sol·licitat l’ajut, però no els ha sigut atorgat “són reorientats”. Tots i cadascun d’ells rep una trucada on se’ls exposen els motius i se’ls donen altres alternatives, com l’ajut a l’habitatge que també dóna el ministeri. De fet, la ministra ha explicat que el 7% dels que s’han atorgat aquest any ha sigut per a joves, destinant aproximadament 200.000 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending