Afers Socials analitza quatre queixes contra Salita

Familiars de residents al centre gestionat per DomusVi continuen recollint elements per, presumiblement, presentar noves querelles per males praxis

Rètol de Salita a l'entrada del centre sociosanitari.
Rètol de Salita a l'entrada del centre sociosanitari. Toni Solanelles

El departament d’Afers Socials està analitzant quatre queixes que diversos familiars de residents al complex sociosanitari Salita d’Escaldes han presentat pel suposat deficient tractament que reben alguns interns. Alhora, els mateixos familiars continuen recollint proves i elements per, presumiblement, presentar noves querelles per males praxis al centre gestionat per DomusVi.

Per ara, el departament governamental s’estima més no pronunciar-se sobre allò que està analitzant. I que és producte de les queixes formulades per famílies d’interns. En aquest sentit han lamentat que només siguin “uns pocs els que es queixen, ja que a la resta ja els va bé tenir aparcats els pares o les mares, que molt sovint només van a veure el cap de setmana”. Per evitar les crítiques a la gestió de DomusVi i la situació que es viu a Salita, Afers Socials ha arribat a oferir als internes les famílies dels quals són les més crítiques, canviar de centre els ses parents fins ara internats a Salita.

La residència Salita, a Escaldes-Engordany.

Relacionat

DomusVi defensa la feina dels professionals de Salita

Seria aquesta una manera de dissimular les eventuals mancances o, almenys, d’intentar que aquestes transcendeixin. L’absència que presenta el centre durant molts períodes d’un metge en permanència també ha complicat moltíssim alguns tractaments. I no es descarta que hi hagi queixes o denúncies policials per eventuals nous casos de sobremedicació, un fet que fa anys ja va originar una de les querelles que encara segueixen en curs a la Batllia.

Comentaris (4)

Trending