El 175: el telèfon d’orientació i assessorament en situacions de risc d’infants i adolescents

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i el director general d’Andorra Telecom han signat el conveni de col·laboració per a la creació del servei

Signatura del conveni entre Víctor Filloy i Jordi Nadal.
Signatura del conveni entre Víctor Filloy i Jordi Nadal. C. ESTEVE / SFGA

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, i el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, han signat aquest dijous el conveni de col·laboració per a la creació del telèfon 175. Es tracta d’un telèfon que té la finalitat de proporcionar a les persones que truquin, confidencialment i respectant l’anonimat, informació o consells en cas de sospita d’una situació de risc i/o vulnerabilitat d’un infant o adolescent d’Andorra.

El 175 es posa en marxa com una línia telefònica gratuïta i permanent amb atenció durant 24 hores els 365 dies de l’any. L’activació d’aquest número respon a la Llei qualificada dels drets dels infants i els adolescents d’Andorra, que determina la importància de la col·laboració tant de la ciutadania com dels professionals en la notificació de les situacions o les possibles situacions de desprotecció en què poden trobar-se els menors d’edat. El conveni entra en vigor a comptar de la seva signatura renovant-se tàcitament cada any.

Etiquetes

Comentaris

Trending