Ubach justifica els dubtes de mobilitat per la dificultat d’anticipar decisions

La ministra d'Exteriors diu que es mantenen els contactes amb Espanya i Catalunya i anuncia una reunió aquest dijous a la tarda amb la Generalitat

Comentaris

Una imatge de la compareixença de la ministra a la comissió legislativa.
Una imatge de la compareixença de la ministra a la comissió legislativa. Consell General

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach ha dit a la comissió legislativa del Consell General que es manté un diàleg constant amb Espanya i  Catalunya per la mobilitat. En aquest sentit ha anunciat una reunió aquest dijous a la tarda amb la Generalitat. Ha justificat els dubtes de mobilitat per la dificultat d'anticipar decisions ja que la situació canvia constantment.

Ubach ho ha explicat en resposta a una pregunta de Pere López. El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha demanat per què, si hi ha diàleg constant amb les autoritats dels països veïns com diu Govern, hi ha contradiccions en els anuncis sobre mobilitat d'Andorra i Catalunya? López ha afirmat que la interlocució amb el govern d'Espanya no ha estat prou intensa i que "s'ha fet massa tard". Ha preguntat quan hi haurà la comunicació oficial per part del Govern en relació a la mobilitat, tant d'arribada de visitants com de sortida. En aquest sentit, l'ambaixador espanyol a Andorra, ha confirmat que la mobilitat amb Catalunya és competència de la Generalitat i ha negat cap reunió a tres bandes.

La ministra ha qualificat la situació d'expcepcional i molt complexa. Ha fet un balanç dels contactes que s'han fet i ha recordat que un andorrà pot viatjar fins a un punt d'Espanya però que allà haurà de seguir les restriccions sanitàries. La consellera demòcrata, Mònica Bonell ha retret al president de la comissió, Pere López que culpabilitzés al ministeri d'Afers Exteriors dels problemes de mobilitat amb Espanya perquè són decisions que adopta l'estat veí. "No és cert que no no vinguessin menys espanyols per culpa de les gestions del ministeri", ha dit Bonell mentre que López ha indicat que per les febles relacions internacionals del Govern: s'ha perdut tota la temporada d'hivern, un 60% o més de la facturació anual que el Govern "s'ha perdut diplomàticament", i que s'ha informat per la premsa de les decisions preses per la Generalitat.

Per altra banda, Ubach ha informat del treball del ministeri durant el primer trimestre d'aquest any, com ara la preparació de la Cimera, les reunions multilaterals i els informes a diversos organismes internacionals com la Francofonia o el Consell d'Europa així com l'adhesió a diversos convenis internacionals. A finals d'aquest mes el cap de Govern, Xavier Espot farà una visita a San Marino.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending