Ubach defensa a l’ONU la necessitat de protegir els ecosistemes muntanyosos

La ministra d’Afers Exteriors ha participat a la cerimònia de cloenda de l’Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes, on ha fet èmfasi per col·locar

Ubach durant la cloenda de l’Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes
Ubach durant la cloenda de l’Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes SFGA

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, ha participat telemàticament aquest dimecres a la cerimònia de cloenda de l’Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes, que l’ONU va proclamar pel 2022. En la seva intervenció, Ubach ha posat en relleu “la necessitat crucial de protegir els ecosistemes muntanyosos” i les seves comunitats davant els efectes del canvi climàtic.

“Com altres països de muntanya, Andorra percep directament els impactes del canvi climàtic sobre la biodiversitat de les nostres muntanyes”, ha apuntat Ubach. En aquest sentit, ha emfatitzat que l’Any Internacional del Desenvolupament de les Muntanyes “ha demostrat ser una bona oportunitat per augmentar la consciència a nivell mundial sobre la importància de la conservació i de l’ús sostenible de les muntanyes”. A més, ha afegit, “ha brindat oportunitats per unir forces per dur a terme accions cocnretes”.

Precisament, la titular d’Afers Exteriors en funcions ha informat que la ministra de Medi Ambient en funcions, Silvia Calvó, va sol·licitar – mitjançant una carta – als organitzadors de la COP28 que s’incloguin les muntanyes a l’agenda de la reunió plenària. “Esperem mobilitzar a les Nacions Unides i a altres parts interessades a portar les muntanyes al centre de les discussions sobre el canvi climàtic”, ha afirmat”.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending