El trasllat d’ucraïnesos a l’hotel del Tarter comença aquest dimecres

L’establiment podrà donar servei a un centenar de persones que els pròxims dies deixaran els apartaments on estan actualment, ja que han de recuperar l’1 de juliol el seu ús turístic

El cònsol Zorzano i representants de l'associació d'ucraïnesos reben el xec del Govern amb diners recaptats en la cursa de l'Esport.
El cònsol Zorzano i representants de l'associació d'ucraïnesos reben el xec del Govern amb diners recaptats en la cursa de l'Esport. G. P.

Els refugiats ucraïnesos que actualment estan allotjats a apartaments turístics començaran aquest dimecres el seu trasllat a l’hotel del Tarter que es convertirà en la seva nova llar. En total, es calcula que un centenar de persones podran viure a l’establiment, que ha estat cedit per un particular durant un any. D’aquesta forma, se soluciona el problema que suposava el fet que els immobles ocupats s’haguessin de deixar lliures per poder ser llogats a turistes a partir de l’1 de juliol.

Des de la seva arribada, molts ucraïnesos es van allotjar en aquests apartaments, que havien quedat lliures després de la temporada d’hivern. Se sabia, però, que era una solució provisional, ja que els propietaris dels immobles els havien de recuperar a l’estiu per poder-los destinar a ús turístic. Per tant, el temps corria i calia tancar una alternativa, fet que, no es pot negar, amb l’actual context del mercat de l’habitatge no era pas una tasca senzilla.

Finalment, s’ha pogut resoldre. Un particular ha cedit un hotel al Tarter, que serà gestionat per la mateixa associació de residents. I ja aquest dimecres es comença el trasllat, prioritzant aquells que han de deixar l’apartament. En total, l’establiment disposa de 51 habitacions. Segons ha explicat el cònsol honorari d’Ucraïna, Antoni Zorzano, els càlculs indiquen que hauria de poder cobrir les necessitats d’un centenar de persones.

L’operació corre certa pressa. I és que cal deixar els apartaments a temps perquè aquests puguin recuperar el seu ús normal l’1 de juliol. Pel que fa a l’hotel, la cessió és per un any i, per tant, se celebra que això donarà estabilitat als inquilins.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending