Roser Suñé, present a la Conferència europea de presidents de parlaments

La síndica general ha participat amb un discurs centrat en els reptes que la crisi del coronavirus ha fet afrontar a les democràcies

Suñé, durant la seva intervenció.
Suñé, durant la seva intervenció. Consell General

La sindica general, Roser Suñé, ha assistit aquest dimarts i dimecres a la Conferència europea de Presidentes i Presidents de parlaments organitzada per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) i per la cambra de Grècia. La delegació del Principat ha estat completada per la consellera general Mònica Bonell i el secretari general, Josep Hinojosa. La crisi sanitària, el medi ambient i el futur dels ciutadans europeus han estat els eixos dels debats.

Aquestes conferències venen celebrant-se des de fa més d’un quart de segle, amb una periodicitat bianual. Tenen com a finalitat compartir informació i experiències així com sensibilitzar als parlaments nacionals sobre els problemes que afecten Europa, especialment en l’àmbit de l’adaptació de la democràcia representativa a les condicions canviants de l’entorn geopolític europeu i del món en general. Hi participen els màxims responsables de les cambres dels 47 Estats del Consell d’Europa.

La conferència d’enguany s’ha centrat en tres eixos d’actualitat. El primer, les democràcies enfront de la crisi de la Covid-19. Ha estat, de fet, el tema elegit per Suñé en el seu discurs. El segon, el medi ambient. I, el tercer, el futur comú de tots els ciutadans europeus.

A més de participar en els diferents actes oficials organitzats per l’APCE, Suñé , juntament amb diverses presidentes de cambres, assistirà aquest dijous a un esmorzar de treball ofert per la vicepresidenta de l’APCE, Theodora Bakoyannis. L’objectiu és debatre les experiències i els reptes als quals s’enfronten les dones parlamentàries en la vida política. També s’ha reunit amb representants de les diferents delegacions que també formen part de la Conferència de Presidents dels Parlaments dels Petits Estats d’Europa a fi de discutir sobre temes d’interès comú per a aquests països.

Comentaris

Trending