Reunió tècnica pels límits fronterers al planell de la Tossa, al novembre

Encara es continua a la fase d’estudi i s’espera que es pugui posar en conjunt les diferents conclusions i presentar-les a la trobada de la comissió mixta Andorra-Espanya abans de finals d’any

El parc solar del planell de la Tossa.
El parc solar del planell de la Tossa. NORD ANDORRÀ

La revisió dels límits territorials entre Andorra i Espanya continua en marxa. Els dubtes produïts al planell de la Tossa, van fer que es creés una comissió mixta entre ambdós països que controla com s’avança en els estudis que s’estan portant en marxa per les dues parts. De fet, s’espera que els tècnics de Catalunya i els andorrans es puguin trobar el pròxim mes de novembre per posar en comú algunes de les conclusions i, posteriorment, convocar a la comissió.

Actualment, s’està portant a terme, tant per part andorrana, com espanyola, un treball de camp, on s’estan prenent mesures a la zona del planell de la Tossa. Així mateix, també s’està estudiant documentació sobre límits fronterers. L’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, ha explicat durant la celebració de la festivitat nacional espanyola que “jo crec que han progressat bastant, però aquests treballs són llargs, per anys, i no de mesos”.

El següent pas natural en aquest procediment és la trobada entre els tècnics espanyols (geògrafs i topògrafs), amb els seus homòlegs andorrans, que estan realitzant el mateix estudi, i posar coses en comú. Aquesta trobada s’espera que es pugui fer al llarg del mes de novembre. Ros ha assenyalat que “segur que hi ha aspectes purament tècnics que es podran posar d’acord ja, i altres que caldrà elevar-los a la comissió mixta”.

Aquesta comissió, presidida pels dos ambaixadors, es va acordar que es reuniria cada sis mesos, i tocaria, més o menys, abans de finals d’any. Per tant, s’espera que si els tècnics es troben al desembre, la comissió ho faci al desembre. Malgrat tot, Ros ha destacat que no s’està ni prop de finalitzar el procés, que es podria arribar a solucionar en un any i mig o, fins i tot, dos.

Comentaris

Trending