El PS demana explicacions per “l’opacitat” de la reunió Espot-Parolín

Pere López vol que l’executiu aclareixi en sessió de control per què no es va fer pública la trobada fins que el nunci Bernardito Auza la va revelar el dia abans de Meritxell

Comentaris

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Govern haurà de donar explicacions al Consell General sobre la reunió mantinguda per Xavier Espot amb el secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolín del passat gener. I, especialment, pel fet que aquesta trobada es mantingués en secret durant mesos. Aquest darrer aspecte és el que es critica des del grup socialdemòcrata i, per això, el president de la bancada, Pere López, ha elevat una pregunta que s’haurà de respondre oralment en la propera sessió de control.

López no ha amagat el disgust per “l’opacitat i el secretisme” que han envoltat la reunió. De fet, no es va conèixer fins que ara fa uns dies la va revelar el nunci apostòlic, Bernardito Cleopas Auza, en declaracions a mitjans de comunicació durant la seva visita a Andorra coincidint amb la celebració del Dia de Meritxell. La pregunta oral es formula “amb l'objectiu de conèixer els motius que han portat a Govern a ocultar aquesta trobada”.

Els set consellers generals del PS pregunten també per la contractació d'A2 Assessors

Per una banda es demana “com s’explica a la ciutadania que l’esmentada reunió no formés part de l'agenda pública del cap de Govern ni fos objecte de cap publicitat ni explicació pública”. Per l’altra, també es vol saber “com interpreta el Govern que sí que fos elevada al caràcter de públic per part del Vaticà”.

Des dels socialdemòcrates, es lamenta “l’opacitat” i s’insisteix que és poc comprensible que no s’hagi comunicat ni donat informació. “No entenem que s’hagi mantingut en secret tant cap a l’opinió pública com cap al Consell General o altres organismes”, ha declarat López, tot advertint que “la ciutadania mereix saber per què es va fer amb aquesta clandestinitat”.

Preguntes sobre A2 Assessors

Per altra banda, els set consellers del grup parlamentari socialdemòcrata han tramitat una sèrie de preguntes escrites per aclarir els dubtes que els continua generant la contractació de les empreses A2 Security i A2 Security Assessors com a col·laboradores en la recerca d’inversió estrangera. Des de la formació es posa en relleu que totes dues societats es van seleccionar de forma directa sense haver demanat cap oferta alternativa.

Els parlamentaris han elevat les qüestions després d’analitzar la demanda d’informació realitzada fa temps sobre la qüestió. En primer lloc, demanen “per    quins    motius,    malgrat    les    observacions efectuades  que  recomanen  la  consulta  almenys  a dues  empreses  o  professionals  amb  capacitat  per executar  el  contracte,  i  que per  tant,  consideren que s’haurien d’haver sol·licitat més ofertes per tal de  complir  amb  els  objectius  d’economicitat  i eficiència de la despesa pública, s’adjudiquen els treballs  d’assessorament  a  A2  Security  i  a  A2 Security Assessors”. També volen que s’expliqui “quin és el currículum i quina és la trajectòria de l’empresa que  la  fa especialitzada    en    intermediació    de    projectes d’inversió a nivell internacional”.

A més, es vol saber “quina  és  la  relació  que  s’estableix  i  com  es produeix aquesta relació entreA2 Security i a A2 Security   Assessors   i   Actua,   l’agència   de desenvolupament econòmic d’Andorra”. Per últim, demanen per què en els serveis s’aplica la legislació sobre drets d’autor. “Quin és el treball resultant  que  ha  de  ser  considerat com  a obra? Quina  obra  es  crea  perquè  els  drets  econòmics d’autor de la qual es puguin cedir al Govern?”, pregunten.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending