El projecte de l’ArtCamp es presenta a l’Expo de Dubai

L’objectiu és crear noves col·laboracions culturals arreu del món i continuar exportant el concepte fora de les fronteres andorranes

Comentaris

Presentació de l'ArtCamp a l'Expo Dubai.
Presentació de l'ArtCamp a l'Expo Dubai. Govern d'Andorra

El Pavelló del Principat a l’Expo de Dubai ha acollit aquest dilluns la presentació del projecte impulsat pel país, l’ArtCamp. L’acte, sota el nom ArtCamp Andorra for Global i organitzat per la Comissió Nacional d’Andorra a la UNESCO (CNAU), pretén compartir aquesta iniciativa per crear noves col·laboracions culturals amb altres països del món, i així poder seguir exportant el concepte fora de les fronteres.

La presentació s’emmarca en la setmana temàtica dels Global de les Nacions Unides en relació a l’Agenda 2030. Del 15 al 22 de gener es reuniran governs, empresaris i societat civil d’arreu del món a l’Expo de Dubai amb la intenció d’accelerar la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. L’esdeveniment impulsat per la CNAU ha permès demostrar que les arts poden obrir nous camins per fomentar el diàleg intercultural i garantir unes societats sostenibles per les futures generacions.

El projecte ArtCamp Andorra ja té 14 anys de llegat i consisteix a promoure intercanvis entre els artistes, que acudeixen de tot el món. A més, també busca fomentar els valors de pau, de diàleg intercultural i de respecte que defensa la UNESCO. En aquesta presentació també s’ha anunciat la propera organització de l’esdeveniment a l’Emirat d’Ajman, als Emirats Àrabs Units, en col·laboració amb la Universitat d’Arquitectura, Art i Disseny d’Ajam, del 14 al 21 de març d’aquest 2022.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha donat, de forma telemàtica, la benvinguda a l’acte, que ha comptat amb la participació del Secretari General de la CNAU, Jean-Michel Armengol, que ha presentat el projecte ArtCamp Andorra. També han pres part de l’acte el representant de la Delegació Permanent de Malta a la UNESCO, Matthew Sultana, qui ha dut a terme una explicació de la versió maltesa del projecte. L’ambaixadora de bona voluntat de la UNESCO per la diplomàcia cultural, i padrina de l’ArtCamp Andorra i Malta, Hedva Ser, ha intervingut per exposar les premisses d’aquesta iniciativa cultural. Finalment, ha participat l’artista d’Oman, Sami Siyabi, per compartir la seva experiència com a participant de la convocatòria andorrana del 2014 i de la maltesa al 2015.

Etiquetes

Comentaris

Trending