La policia reforça els controls per vigilar que els temporers no dormin al ras

S’han destinat efectius, principalment de forma nocturna, per tal de constatar que els immigrants compleixen amb la llei creant una base de dades per fer un seguiment

Una actuació nocturna de la policia.
Una actuació nocturna de la policia. POLICIA D'ANDORRA

La situació amb l’arribada massiva dels temporers fa setmanes que és crítica. La manca d’habitatge ho complica tot encara més, i és en aquest punt on ha entrat en joc la Policia. Concretament, reforçant els controls, principalment nocturns, per vigilar que els nouvinguts al país compleixen amb la Llei d’immigració i, sobretot, que no es doni que hagin de dormir al ras, fet penat a Andorra. S’ha creat, de fet, una base de dades per poder fer-ne un seguiment. Malgrat això, no s’ha constat cap denúncia ni avís sobre situacions d’aquest tipus.

La Policia està duent a terme una tasca d’identificació de temporers, així ho ha assenyalat el director adjunt i coordinador del cos, Bruno Lasne, aquest divendres. Principalment, es vol garantir que compleixin amb la llei d’immigració i, sobretot, “per detectar, si fos el cas, algú amb estat de vulnerabilitat que pogués dormir al ras o a llocs que no pertoca”. De moment, però, Lasne assenyala que no s’ha rebut cap avís ni denúncia d’aquestes pràctiques, ni tampoc s’ha observat cap persona passant la nit al carrer.

L’actuació dels agents se centra, com és lògic, a les nits a les diferents poblacions que tenen més concentració de temporers. Lasne ha assenyalat que es fan rondes preventives als edificis, als baixos, als garatges i a la intempèrie, “per detectar que no hi hagi ningú que no compleixi les condicions de dormir en un habitatge”. De moment, però, no s’ha hagut d’identificar ningú per aquest motiu. Així mateix, també es verifica la situació en què es troben, i s’introdueix en una base de dades de nova creació, per tal de fer un seguiment diari.

Cues per timbrar l'entrada a la UE, a Espanya.

Relacionat

Els punts fronterers constaten la sortida d’Andorra d’immigrants que no s’hi han pogut establir

Amb tot, Lasne assenyala que saber si hi ha els anomenats ‘pisos pastera’ és molt complicat per ells si no es rep un avís específic. “No podem anar pis per pis per detectar això, només si ens truca algun ciutadà, que no ha estat el cas, actuem i mirem si fos el cas”, ha explicat. A més, ha constatat que molts dels immigrants han hagut de marxar per no haver trobat feina o habitatge al país.

Comentaris (6)

Trending