Pere López representa el Consell General a la reunió de la COSAC

En la reunió telemàtica s’han tractat els quatre eixos prioritaris de la presidència d’Eslovènia de la Unió Europea

López a la reunió de la COSAC
López a la reunió de la COSAC

La Conferència d’Òrgans Parlamentaris Especialitzats en Afers de la Unió de Parlaments de la Unió Europea (COSAC) s’ha reunit aquest dilluns a Ljubljana de manera telemàtica. Es tracta d’una reunió telemàtica de presidents en la qual ha pres part Pere López, del grup parlamentari socialdemòcrata, en qualitat de president de la comissió legislativa de Política Exterior.

En la trobada s’han tractat les prioritats de la presidència eslovena de la Unió Europea. Així, s’ha parlat de la resiliència de la UE enfront la pandèmia de la Covid-19 i els riscos cibernètics, fent especial èmfasi en l’àmbit de la salut i la necessitat d’ampliar la legislació i d’investigació per a poder ser més forts davant possibles crisis en aquest àmbit.

Una segona prioritat d’Eslovènia és el canvi climàtic, i amb relació a aquest aspecte els participants han tractat les greus inundacions i catàstrofes naturals que està patint el centre europeu aquestes darreres setmanes. Un dels altres temes que han sorgit ha sigut la voluntat eslovena de desenvolupar la UE com un espai de drets i llibertats, fent especial atenció a qüestions de solidaritat. Així es vol “crear un espai on la igualtat d’oportunitats sigui una realitat en el sí de la UE”, ha resumit López.

Finalment, el quart eix prioritari és el veïnatge cooperatiu, buscant millorar les relacions amb regions com les dels Balcans Occidentals, Sèrbia, Albània o Montenegro, entre d’altres. La COSAC preveu fer una reunió presencial al final del semestre de presidència d’Eslovènia, a finals d’any.

Etiquetes

Comentaris

Trending