Nova reunió tècnica en el marc de la negociació per l’acord d’associació amb la UE

Andorra i la Comissió Europea centren la primera ronda de l’any en intercanvis sobre aspectes molt concrets i específics dels annexos pendents pendents

Comentaris

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, durant una compareixença pública.
El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, durant una compareixença pública. SFGA

Andorra i la Comissió Europea han mantingut aquest dimecres la primera ronda de negociació del 2023 sobre el projecte d’Acord d’associació que ha de permetre l’accés progressiu i estructurat al mercat interior de la Unió. La sessió ha abordat la normativa europea que Andorra hauria de reprendre en matèria de comerç, normes tècniques dels productes, medi ambient, duana i agricultura.

Amb la continuació de les rondes de negociació les dues delegacions compleixen l’objectiu de seguir negociant i avançant en la conclusió provisional dels annexos, reservant els dossiers més sensibles de la negociació, i de caire més polític, per les properes sessions de negociació. Concretament, la reunió d’aquest dimecres ha permès avançar substancialment en l’annex II, sobre normes tècniques dels productes, en què s’han tractat 8 dels 24 capítols que conformen aquest llistat de normativa.

També s’ha avançat en diferents capítols dels annexos de comerç i medi ambient. Pel que fa al debat sobre els temes de duana i d’agricultura, els intercanvis han abordat qüestions molt concretes pendents d’aclarir abans de procedir a un tancament provisional d’aquests, en les pròximes rondes.

Les dues delegacions han conclòs que aquest ritme i metodologia és adient en vista a assolir el termini previst per Andorra i la Unió Europea de conclusió del text del projecte d’Acord a finals d’aquest any. Les pròximes rondes per a la negociació de l’acord d’associació estan previstes el 2 de març i el 20 d’abril.

Etiquetes

Comentaris

Trending