El nou responsable d'Interior a l'Ambaixada d'Espanya assumeix el càrrec amb el repte de la Cimera

El coronel Fernando Gutiérrez Vargas substitueix José María Macías en un acte que també ha servit per condecorar dos guàrdies civils

Comentaris

Acte de relleu dels coronels d'Interior a l'ambaixada d'Espanya.
Acte de relleu dels coronels d'Interior a l'ambaixada d'Espanya. Altaveu

El coronel Fernando Gutiérrez Vargas ha substituït el també coronel José María Macías a la conselleria d'Interior de l'ambaixada d'Espanya. Macías ha fet els tres anys de servei a la representació diplomàtica. Gutíérrez accedeix al càrrec amb el repte de la Cimera Iberoamericana que tindrà lloc l'abril del 2021. L'ambaixador Àngel Ros ha destacat la tasca de Macías durant el confinament i la pandèmia, amb tots els problemes que va suposar el tancament de la frontera amb Espanya.

Ros ha recordat, que tot i el tancament a la frontera hi va haver 130 andorrans que van continuar desplaçant-se a Barcelona per fer quimioteràpia sense cap problema. Ha felicitat Macías per la seva feina i per "l'excel·lent relació que ha mantingut amb les autoritats andorranes" i ha assegurat que "ha deixat el llistó molt alt". La cooperació entre els dos països se centra en els àmbits de la formació i la seguretat.

El coronel ara espera destí i ha comentat en relació a la Cimera Iberoamericana que "es va fer uns dispositiu especial per a la reunió de ministres d'Exteriors a Soldeu i vam agafar bona nota del seu desenvolupament de cara a la cita del mes d'abril. Allò va ser un petit assaig". No ha volgut referir-se al número d'agents que es poden mobilitzar "perquè l'èxit del dispositiu i la seva eficàcia depèn també de la discreció"

Gutiérrez, per la seva part, ha dit que una de les instruccions que va rebre a Madrid era la d'acabar de planificar conjuntament amb Andorra i França el dispositiu de la Cimera. "És el repte més important que tenim a mig termini per incrementar la cooperació policial i en matèria de seguretat i de poder donar suport a les autoritats andorranes".

 

Etiquetes

Comentaris

Trending