El malestar pels fronterers s’estén més enllà de la Seu d’Urgell

L’alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós, exposa que “els pobles de la perifèria d’Andorra tornem a viure de ple les conseqüències, no precisament totes positives, del seu model, econòmic i social”

El Pla de Sant Tirs
El Pla de Sant Tirs Altaveu

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, no és l’únic que ha mostrat el seu malestar per les declaracions que el cap de Govern, Xavier Espot, va fer empenyent la nova mà d’obra a viure a les zones frontereres. Avui ha estat el torn de l’alcaldessa de Ribera d’Urgellet, Josefina Lladós, que a través de les xarxes socials ha expressat que “els pobles de la perifèria d’Andorra tornem a viure de ple les conseqüències, no precisament totes positives, del seu model, econòmic i social”.

La Seu d’Urgell no és l’únic lloc de l’Alt Urgell on estan arribant residents procedents d’Andorra que busquen un habitatge a preu assequible, sinó que també el busquen als pobles del voltant. Al Principat no hi ha oferta de lloguer a preu assequible i molta gent ha hagut de marxar, un èxode que continuarà. Un dels exemples es troba a la Ribera d’Urgellet, sobretot en els pobles que toquen a la carretera C-14 com el Pla de Sant Tirs.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera

Relacionat

La Seu avisa que “no permetrem una arribada massiva de treballadors que trenquin l’equilibri”

La seva alcaldessa, Josefina Lladós explica que “fa dos o tres anys que ha baixat gent cap al poble” i recorda que “la normativa urbanística limita molt les noves construccions”. Tot i això, ha posat l’exemple d’“una finca que fa una dotzena d’anys que està a la venda i que en el seu moment hi volien fer pisos, aquesta setmana han trucat tres andorrans per comprar-la”. Exposa que són particulars que hi voldrien fer una casa amb jardí.

Ha lamentat les paraules del cap de Govern, Xavier Espot, en què exposava que si Andorra volia créixer econòmicament la nova mà d’obra hauria de viure en zones frontereres. En aquest sentit, exposa que “els pobles de la perifèria d’Andorra tornem a viure de ple les conseqüències, no precisament totes positives, del seu model, econòmic i social”. Considera que si la situació s’explicita des del mateix executiu, les immobiliàries o particulars que vulguin tornar a fer negoci veuen que hi haurà mercat un altre cop”.

Xavier Espot durant les manifestacions d'aquesta tarda a Sant Julià.

Relacionat

Espot recula davant la pluja de crítiques: “No volem fer fora ningú”

Per tant, queda clar que, per molt que Espot vulgui donar la polèmica per tancada, la problemàtica de l'habitatge és una realitat i ja fa temps que els pobles fronterers en pateixen les conseqüències.

Comentaris (25)

Trending