Luxemburg felicita Andorra per l’adhesió al Fons Monetari Internacional

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover s’ha reunit aquest dijous amb el seu homòleg a Luxemburg, Pierre Gramegna, per tractar diferents aspectes de les relacions entre els dos països

El ministre Jover durant la reunió telematica amb el seu homòleg a Luxemburg, Pierre Gramegna
El ministre Jover durant la reunió telematica amb el seu homòleg a Luxemburg, Pierre Gramegna Govern d'Andorra

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover s’ha reunit aquest dijous amb el seu homòleg a Luxemburg, Pierre Gramegna, per tractar diferents aspectes de les relacions bilaterals. Concretament, el mandatari luxemburguès ha felicitat Andorra per la recent adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI). En la trobada telemàtica, també hi han pres part l'ambaixadora d'Andorra a Bèlgica i a la Unió Europea, Esther Rabasa i el secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà.

La reunió s’ha desenvolupat en el marc de l’adscripció d’ambdós països en la mateixa circumscripció del Fons Monetari Internacional (FMI). En aquest sentit, Pierre Gramegna, a banda de felicitar el Principat per la seva adhesió a aquest organisme, ha emfatitzat la importància per a un país petit -com és el cas d’Andorra- d’aprofitar els fòrums multilaterals de cooperació.

Els ministres han comparat també com s’ha afrontat des del punt de vista financer la crisi generada per la Covid-19 i, especialment, l’increment del dèficit dels comptes públics que se’n deriva o les accions previstes pels dos Executius en matèria de sostenibilitat i medi ambient. Finalment, Jover ha exposat al seu homòleg l’aproximació per part del Principat a la Unió Europea –a través de l’acord d’associació que s’està negociant– i a diferents institucions europees, com ara el Banc Central Europeu.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending