Lituània ha mostrat suport a Andorra amb l’Acord d’Associació

La ministra d’Afers Exteriors s’ha traslladat fins al país bàltic per reunir-se amb diverses autoritats i compartir qüestions d’interès comú

Un moment de la visita oficial a Lituània
Un moment de la visita oficial a Lituània

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha traslladat aquest dimarts a Lituània per reunir-se amb les màximes autoritats. L’objectiu és refermar la cooperació i compartir qüestions d’interès comú, com ara la situació mundial, la diversificació econòmica o la digitalització. Així mateix, s’ha abordat l’Acord d’Associació i l’homòleg d’Ubach, Gabrielus Landsbergis, ha mostrat el suport del país bàltic.

Durant la trobada, Ubach i Landsbergis han posat en relleu la importància de reforçar i promoure la cooperació entre Andorra i Lituània, especialment en àmbits com ara l’economia o el turisme. La ministra també ha informat de l’estat de les negociacions del Principat amb Brussel·les per tal d’assolir un Acord d’Associació amb la Unió Europea, a les quals Landsbergis ha mostrat el suport del seu govern.

A més, tots dos han acordat explorar la possibilitat de tenir un Conveni per eliminar la doble imposició (CDI) en relació amb els impostos sobre la renda i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal entre Andorra i Lituània. Així mateix, els dos homòlegs han pogut intercanviar impressions sobre el context internacional, marcat especialment per les repercussions del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Etiquetes

Comentaris

Trending